Тарт із полуницею: рецепт вишуканого десерта
Такий полуничний тарт ідеально підійде для фанатів смаколиків

Божественно смачний тарт із полуницею / Фото: Freepik
Це класичний десерт, який не тільки виглядає апетитно, але й легко готується.
Цей тарт з полуницею складається з ніжного пісочного тіста, ароматного заварного крему та свіжих ягід, що робить його легким, свіжим і ідеальним десертом на будь-який випадок.
Інгредієнти
- Борошно — 200 г
- Масло (холодне, порізане кубиками) — 100 г
- Цукор — 50 г
- Яйце — 1 шт
Заварний крем:
- Молоко — 250 мл
- Яєчні жовтки — 2 шт
- Цукор — 50 г
- Крохмаль — 1 ст. л
- Ванільний екстракт — 1 ч. л
Декор:
- Полуниця — 300 г
- Цукрова пудра для посипання — 1 ст. л
- Листочки м’яти для декору
Покроковий рецепт
- У мисці змішайте борошно, цукор і масло, поки маса не стане крихкою. Додайте яйце і замісіть тісто. Обгорніть плівкою та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
- Розкачайте тісто та викладіть у форму для випікання. Проколіть виделкою та випікайте при 180°C 15-20 хвилин, поки не стане золотистим.
- Приготування заварного крему: У невеликій каструлі нагрійте молоко до гарячого стану, але не кип’ятіть. В окремій мисці збийте жовтки з цукром і крохмалем. Обережно введіть гаряче молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Поверніть суміш на плиту і нагрівайте до загустіння.
- Викладіть крем на охолоджену основу та рівномірно розподіліть. Полуницю наріжте тонкими скибочками та викладіть зверху.
- Посипте цукровою пудрою та прикрасьте листочками м’яти.
А на обід можете приготувати смаженого коропа із хрусткою скоринкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні