Ще краще ніж у ресторані: секрети приготування ідеального стейка
Шедевр, який варто приготувати вдома

Секрети приготування ідеального стейка/Фото: pexels
Для справжніх м’ясоїдів від одної лише згадки такої страви, як стейк, перед очима виникає яскрава картинка: соковитий, ароматний, смачний, ніжний шматок м’яса. Апетит – шалений, слина – струмком. Звичайно, важко встояти перед ароматною, соковитою засмаженою стравою, що в багатьох асоціюється зі святковою. Однак готується стейк швидко й просто, а це означає, що навіть буденна вечеря легко перетвориться на справжнє гастрономічне свято.
Інгредієнти:
- яловичий стейк (товщиною не менше 2,5 см)
- 30 г масла + 20 г олії
- сіль та перець
- 2 зубчики часнику та розмарин(гілочка чи сушений)
Приготування:
- стейки не потрібно "забивати" спеціями — до стейка даємо лише сіль та перець, присипаючи ними з обох сторін
- смажити варто на суміші масла і олії, масло надасть приємний вершковий присмак. Коли розтопиться — вкиньте в сковорідку 1-2 зубчики часнику та гілочку розмарину, щоб вони віддали свій аромат олії
- беремо стейк, і спершу з допомогою щипців по 30 секунд обсмажте боки
- далі смажимо по півтори хвилини з обох боків, поливаючи зверху жиром зі сковорідки.
- Обов’язково включіть витяжку, бо може бути дуже багато диму на кухні
- після перекладіть стейк на деко, і відправте м’ясо в духовку "дійти" при 180С - якщо хочете слабке просмаження, то на 4-5 хв, якщо хочете хороше прожарення, то на 8-12 хв. Всім смачного.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні