ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ще краще ніж у ресторані: секрети приготування ідеального стейка

Рецепти 15:03 - 31 жовтня 2024

Шедевр, який варто приготувати вдома

Ще краще ніж у ресторані: секрети приготування ідеального стейка

Секрети приготування ідеального стейка/Фото: pexels

Для справжніх м’ясоїдів від одної лише згадки такої страви, як стейк, перед очима виникає яскрава картинка: соковитий, ароматний, смачний, ніжний шматок м’яса. Апетит – шалений, слина – струмком. Звичайно, важко встояти перед ароматною, соковитою засмаженою стравою, що в багатьох асоціюється зі святковою. Однак готується стейк швидко й просто, а це означає, що навіть буденна вечеря легко перетвориться на справжнє гастрономічне свято.

Інгредієнти:

  • яловичий стейк (товщиною не менше 2,5 см)
  • 30 г масла + 20 г олії
  • сіль та перець
  • 2 зубчики часнику та розмарин(гілочка чи сушений)

Приготування:

  • стейки не потрібно "забивати" спеціями — до стейка даємо лише сіль та перець, присипаючи ними з обох сторін
  • смажити варто на суміші масла і олії, масло надасть приємний вершковий присмак. Коли розтопиться — вкиньте в сковорідку 1-2 зубчики часнику та гілочку розмарину, щоб вони віддали свій аромат олії
  • беремо стейк, і спершу з допомогою щипців по 30 секунд обсмажте боки
  • далі смажимо по півтори хвилини з обох боків, поливаючи зверху жиром зі сковорідки.
  • Обов’язково включіть витяжку, бо може бути дуже багато диму на кухні
  • після перекладіть стейк на деко, і відправте м’ясо в духовку "дійти" при 180С - якщо хочете слабке просмаження, то на 4-5 хв, якщо хочете хороше прожарення, то на 8-12 хв. Всім смачного.

Смачнюча паста з креветками. Відеорецепт.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин