Торт “Карпатка”: десерт, що підкорює серця і смакові рецептори!
Завдяки простим інгредієнтам, приготування не займе багато часу, а результат обов’язково порадує вас і ваших близьких

Торт "Карпатка"/Фото: Instagram emiliya.yevtushenko
Торт “Карпатка” — це чудовий десерт, який підкорює своїм ніжним кремом і повітряними коржами. Поєднання ароматного ванільного крему та легкого тіста створює неповторний смак, що нагадує про затишок гірських країв. Цей торт стане ідеальним завершенням будь-якої трапези, здивувавши своїм виглядом та смаком.
Інгредієнти для крему:
- 120 г цукру.
- 12 г ванільного цукру.
- 55 г кукурудзяного крохмалю.
- 2 яйця.
- 500 мл молока.
- 100 г вершкового масла кімнатної температури.
Інгредієнти для коржів:
- 70 мл молока.
- 70 мл води.
- 60 г вершкового масла.
- 1 ч. л. цукру.
- дрібка солі.
- 100 г борошна.
- 3 яйця середнього розміру, кімнатної температури.
Приготування крему:
Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль, потім додайте яйця і ретельно перемішайте. Помістіть суміш на невеликий вогонь і варіть, постійно помішуючи, до загустіння. Накрийте плівкою і дайте охолонути до кімнатної температури.
Приготування коржів:
У каструлі змішайте молоко, воду та масло. Доведіть до кипіння, потім додайте борошно і ретельно перемішуйте протягом хвилини. Дайте тісту охолонути, потім по черзі додавайте 3 яйця кімнатної температури.
Викладіть тісто на два дека і випікайте 20-25 хвилин при 180 градусах.
Збірка торта:
Змішайте крем з кімнатним маслом за допомогою міксера. На корж викладайте крем, потім накрийте іншим коржем. Накрийте плівкою і залиште в холодильнику на ніч.
Спробуйте приготувати куряче філе під шубкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!