Банановий хліб — чудова ідея для використання перестиглих бананів
Цей хліб залишається ніжним навіть через кілька днів, ніби щойно з духовки

Банановий хліб/Фото: Bing
Банановий хліб – це ароматна випічка з ніжною текстурою, що ідеально підходить для сніданку чи перекусу. Вона зберігає м'якість протягом декількох днів і має приємний солодкий смак, що гармонійно поєднується з легкою ванільною ноткою. Ідеальний варіант для використання стиглих бананів, щоб нічого не пропало даремно.
Інгредієнти:
- 2-3 дуже стиглих банани (можна свіжі) + 1 банан для прикраси.
- 120 г цукру.
- 12 г ванільного цукру.
- 2 яйця.
- 220 г борошна.
- 80 г вершкового масла (кімнатної температури).
- 1,5 ч.л. розпушувача.
- дрібка соди (на кінчику ножа).
Приготування:
- Яйця збийте з цукром до пишності. Окремо розімніть банани виделкою, додайте до яєчної суміші, а потім введіть масло. Збийте до однорідності.
- Додайте всі сухі інгредієнти й перемішайте тісто.
- Розігрійте духовку до 180°C. Якщо використовуєте силіконову форму, змащувати її не потрібно. Вилийте тісто у форму і випікайте 35-40 хвилин (час може варіюватися залежно від духовки).
- Після випікання посипте цукровою пудрою і насолоджуйтесь.
Спробуйте приготувати ліниві вареники з картоплею.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні