Страва для фанатів гостроти: квасоля з грибами та перцем
Цей рецепт передбачає велику кількість гострого перцю, але його трохи нейтралізують гриби

Квасоля з грибами та гострим перцем / Фото: cooking.nytimes.com
Цей рецепт квасолі з грибами та перцем створений для справжніх поціновувачів гострої їжі.
Основна пікантність страви походить від щедрої кількості халапеньйо та спецій, але її пом’якшують ніжні гриби.
Ви можете обрати будь-які гриби, але якщо є можливість, додайте сушені білі – вони додадуть особливого смаку.
Чорна квасоля, яка є головним інгредієнтом, чудово поєднується з овочами та гострими нотками страви, а з додаванням сметани та кінзи страва набуває особливого шарму. Смачна, ситна й ароматна вечеря – готова за пів години.
Інгредієнти
- 400 г грибів
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 2 червоних солодких перці, дрібно нарізаних
- 1 халапеньйо, дрібно нарізаний
- 3 зубчики часнику, подрібнені
- 1 ч. л. меленого чилі
- дрібка меленого кмину і кориці
- 3 ст. л. томатної пасти
- 350 г помідорів, нарізаних кубиками (свіжі або консервовані)
- 400 г чорної квасолі (вареної або консервованої)
- 400 мл овочевого бульйону
- 30 г сушених білих грибів (опціонально)
- сметана і кінза – для подачі
- сіль, перець, олія для смаження
Як приготувати
- Розігрійте олію на великій сковороді. Додайте гриби, посоліть і поперчіть. Смажте, доки гриби не стануть золотистими і рідина не випарується.
- Додайте цибулю та тушкуйте на слабкому вогні, доки вона не стане золотистою.
- Додайте болгарський перець, халапеньйо і часник. Продовжуйте готувати ще 2 хвилини, часто помішуючи.
- Додайте чилі, кмин, корицю і обсмажуйте близько 1 хвилини, щоб спеції розкрили аромат.
- Додайте томатну пасту, перемішайте, а потім додайте нарізані помідори з соком, квасолю, бульйон і білі гриби, якщо використовуєте. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
- Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні, помішуючи, близько 20 хвилин.
- Подайте готову страву, прикрасивши сметаною та свіжою кінзою.
Також вам сподобається паста з кабачками, горошком та ніжним курячим філе.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!