ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страва для фанатів гостроти: квасоля з грибами та перцем

Рецепти 10:00 - 09 листопада 2024

Цей рецепт передбачає велику кількість гострого перцю, але його трохи нейтралізують гриби

Квасоля з грибами та гострим перцем / Фото: cooking.nytimes.com

Квасоля з грибами та гострим перцем / Фото: cooking.nytimes.com

Цей рецепт квасолі з грибами та перцем створений для справжніх поціновувачів гострої їжі.

Основна пікантність страви походить від щедрої кількості халапеньйо та спецій, але її пом’якшують ніжні гриби.

Ви можете обрати будь-які гриби, але якщо є можливість, додайте сушені білі – вони додадуть особливого смаку.

Чорна квасоля, яка є головним інгредієнтом, чудово поєднується з овочами та гострими нотками страви, а з додаванням сметани та кінзи страва набуває особливого шарму. Смачна, ситна й ароматна вечеря – готова за пів години.

Інгредієнти

  • 400 г грибів
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 червоних солодких перці, дрібно нарізаних
  • 1 халапеньйо, дрібно нарізаний
  • 3 зубчики часнику, подрібнені
  • 1 ч. л. меленого чилі
  • дрібка меленого кмину і кориці
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 350 г помідорів, нарізаних кубиками (свіжі або консервовані)
  • 400 г чорної квасолі (вареної або консервованої)
  • 400 мл овочевого бульйону
  • 30 г сушених білих грибів (опціонально)
  • сметана і кінза – для подачі
  • сіль, перець, олія для смаження

Як приготувати

  1. Розігрійте олію на великій сковороді. Додайте гриби, посоліть і поперчіть. Смажте, доки гриби не стануть золотистими і рідина не випарується.
  2. Додайте цибулю та тушкуйте на слабкому вогні, доки вона не стане золотистою.
  3. Додайте болгарський перець, халапеньйо і часник. Продовжуйте готувати ще 2 хвилини, часто помішуючи.
  4. Додайте чилі, кмин, корицю і обсмажуйте близько 1 хвилини, щоб спеції розкрили аромат.
  5. Додайте томатну пасту, перемішайте, а потім додайте нарізані помідори з соком, квасолю, бульйон і білі гриби, якщо використовуєте. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
  6. Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні, помішуючи, близько 20 хвилин.
  7. Подайте готову страву, прикрасивши сметаною та свіжою кінзою.

Також вам сподобається паста з кабачками, горошком та ніжним курячим філе.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин