ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачна вечеря з трьох простих інгредієнтів: готуємо макарони з ковбасою

Рецепти 14:00 - 09 листопада 2024

Трохи пармезану надасть приємної текстури, прикрашається ця вечеря базиліком

Макарони з ковбасою та кукурудзою / Фото: www.bonappetit.com

Макарони з ковбасою та кукурудзою / Фото: www.bonappetit.com

Цей рецепт макаронів з ковбасою та кукурудзою можна легко урізноманітнити, додаючи улюблені овочі.

Наприклад, спробуйте додати цвітну капусту, броколі, кабачки або стручкову квасолю для яскравості та насиченого смаку.

Завдяки вершковому маслу і пармезану, страва набуває кремової текстури та стає ідеальною для ситної вечері.

Інгредієнти

  • 300 г макаронів
  • 3 зубчики часнику, подрібнених
  • 400 г сирокопченої ковбаси
  • 2 гілочки базиліку, плюс 1 склянка листя для сервірування
  • 0,5 ч. л. червоного перцю
  • 100 г консервованої кукурудзи
  • 70 г вершкового масла
  • 50 г пармезану
  • Оливкова олія
  • Перець і сіль на смак
  • Додатково (за бажанням): цвітна капуста, броколі, кабачки або стручкова квасоля

Як приготувати

  1. Зваріть макарони у великій каструлі з підсоленою водою до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 2 склянки для подальшого приготування.
  2. У сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану ковбасу і готуйте, роздрібнюючи дерев’яною лопаткою, доки ковбаса не стане рум’яною і підсмаженою, близько 6-8 хвилин. Перекладіть ковбасу на тарілку за допомогою шумівки.
  3. Додайте часник у ту ж сковороду і готуйте 2 хвилини, помішуючи, доки він не стане ароматним.
  4. Додайте гілочки базиліку та червоний перець, обсмажуйте ще 1 хвилину для додання аромату.
  5. Додайте кукурудзу та овочі (за бажанням: цвітна капуста, броколі, кабачки або стручкова квасоля). Налийте половину склянки води з-під макаронів і тушкуйте, помішуючи, ще 3 хвилини, поки овочі стануть м’якими.
  6. Додайте макарони та вершкове масло. Додайте залишену воду з-під макаронів, вершкове масло та готуйте все разом 5-7 хвилин, поки макарони не вберуть соус і не стануть кремовими.
  7. Додайте пармезан та ковбасу. Поверніть ковбасу в сковороду, додайте третину пармезану і перемішайте. Прогрійте ще 1 хвилину і приправте сіллю та перцем на смак.
  8. Розкладіть макарони по тарілках, прикрасьте свіжим листям базиліку та посипте залишками пармезану.

Також рекомендуємо рецепт білого супу в хлібній тарілці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин