Смачна вечеря з трьох простих інгредієнтів: готуємо макарони з ковбасою
Трохи пармезану надасть приємної текстури, прикрашається ця вечеря базиліком

Макарони з ковбасою та кукурудзою / Фото: www.bonappetit.com
Цей рецепт макаронів з ковбасою та кукурудзою можна легко урізноманітнити, додаючи улюблені овочі.
Наприклад, спробуйте додати цвітну капусту, броколі, кабачки або стручкову квасолю для яскравості та насиченого смаку.
Завдяки вершковому маслу і пармезану, страва набуває кремової текстури та стає ідеальною для ситної вечері.
Інгредієнти
- 300 г макаронів
- 3 зубчики часнику, подрібнених
- 400 г сирокопченої ковбаси
- 2 гілочки базиліку, плюс 1 склянка листя для сервірування
- 0,5 ч. л. червоного перцю
- 100 г консервованої кукурудзи
- 70 г вершкового масла
- 50 г пармезану
- Оливкова олія
- Перець і сіль на смак
- Додатково (за бажанням): цвітна капуста, броколі, кабачки або стручкова квасоля
Як приготувати
- Зваріть макарони у великій каструлі з підсоленою водою до стану аль денте. Злийте воду, залишивши 2 склянки для подальшого приготування.
- У сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте нарізану ковбасу і готуйте, роздрібнюючи дерев’яною лопаткою, доки ковбаса не стане рум’яною і підсмаженою, близько 6-8 хвилин. Перекладіть ковбасу на тарілку за допомогою шумівки.
- Додайте часник у ту ж сковороду і готуйте 2 хвилини, помішуючи, доки він не стане ароматним.
- Додайте гілочки базиліку та червоний перець, обсмажуйте ще 1 хвилину для додання аромату.
- Додайте кукурудзу та овочі (за бажанням: цвітна капуста, броколі, кабачки або стручкова квасоля). Налийте половину склянки води з-під макаронів і тушкуйте, помішуючи, ще 3 хвилини, поки овочі стануть м’якими.
- Додайте макарони та вершкове масло. Додайте залишену воду з-під макаронів, вершкове масло та готуйте все разом 5-7 хвилин, поки макарони не вберуть соус і не стануть кремовими.
- Додайте пармезан та ковбасу. Поверніть ковбасу в сковороду, додайте третину пармезану і перемішайте. Прогрійте ще 1 хвилину і приправте сіллю та перцем на смак.
- Розкладіть макарони по тарілках, прикрасьте свіжим листям базиліку та посипте залишками пармезану.
Також рекомендуємо рецепт білого супу в хлібній тарілці.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні