Шоколадний пиріг "Тигр": вишуканий десерт до Нового року
Тіста в ньому небагато, решта – сирна начинка. Тож особливо переживати за фігуру не доводиться

Сирний пиріг "Тигр" до Нового року / Фото: tiktok.com
Цей шоколадний пиріг “Тигр” стане яскравою окрасою вашого новорічного столу.
Незвичний візерунок у вигляді мордочки тигра на білій сирній начинці привертає увагу і дарує святковий настрій.
Готувати його доволі просто, і навіть ті, хто не надто полюбляє солодке, оцінять легкість начинки та приємний шоколадний смак коржа.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 300 г
- Вершкове масло – 180-200 г
- Цукор – 100-150 г
- Яйце – 1 шт.
- Какао – 2,5-3 ст. л.
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – дрібка
Для начинки:
- Сир – 400 г
- Вершкове масло (розтоплене) – 150 г
- Цукор – 100-150 г
- Яйця – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Ванілін – на кінчику ножа
Як приготувати
- У великій мисці з’єднайте сир, розтоплене вершкове масло, ванілін, яйця, цукор та кукурудзяний крохмаль. Збийте блендером до однорідної кремоподібної консистенції.
- В іншій мисці розітріть цукор з вершковим маслом, потім додайте яйце і перемішайте. Додайте борошно, сіль, розпушувач та какао і замісіть тісто, доки воно не стане однорідним і еластичним.
- Відокремте невеликий шматок тіста, який знадобиться для формування мордочки тигра та гілочок. Основну частину тіста викладіть у форму для випікання, формуючи рівні бортики.
- Викладіть сирну начинку на основу з тіста, рівномірно розподіліть.
- Із залишку тіста виліпіть мордочку тигра, гілочки або будь-які інші святкові фігурки та розмістіть їх зверху на начинці.
- Випікайте пиріг при температурі 160-170 градусів протягом 1 години. Готовність перевіряйте зубочисткою – вона повинна виходити сухою.
Також на святковий сезон можна приготувати цей яскравий салат із гранатом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні