Гості благатимуть дати рецепт: готуємо курячі рулетики з сиром
Курячі рулетики в духовці хоч і класика, проте всі її просто обожнюють

Курячі рулетики з сиром/Фото: glavred
Курячі рулетики — це апетитна страва, яку обожнюють як діти, так і дорослі. Їхній ніжний смак роблять їх прекрасним вибором для різноманітних заходів, чи то сімейний обід, чи то вечірка, або ж святкова вечеря.
Інгредієнти
Мʼясо:
- велике куряче філе - 2 шт.
- приправа до мʼяса
- копчена паприка
- сушений часник
- сіль, перець
Сирна начинка:
- вершковий сир - 300 г
- твердий сир - 100 г
- італійські та прованські трави
- сіль, перець до смаку
Соус:
- 1 ст. л. майонезу
- пів 1 ст. л. соєвого соусу
- італійські та прованські трави
Сирна скоринка:
- 50 г твердого сиру
Приготування
Почнемо з мʼяса. Добре зачищаємо його та відділяємо мале філе від великого. Розділяємо кожну велику частину на дві рівні. У нас виходить 4 великі шматки та 2 малі, які слугуватимуть підстраховкою для менш вдалих основних кусочків.
Спершу розтеляємо плівку, присипаємо її спеціями, далі обмакуємо у них мʼясо, прикриваємо зверху тією ж плівкою. Кожен великий шматочок добре відбиваємо між слоями харчової плівки. Робіть це гладкою стороною молотка, щоб не пошкодити мʼясо. Там, де основні шматочки менші — пристиковуємо мале філе, відбиваємо разом з ним. Готові відбиті 4 шматки мʼяса у плівці відставляємо у сторону.
Переходимо до начинки. В окремій мисці обʼєднуємо вершковий сир, натертий твердий сир та спеції, мішаємо до однорідної консистеції.
Також підготуємо майонезну "мазанку". В окремій місткості змішуємо до однорідності майонез, соєвий соус та спеції. Також відставляємо у сторону.
Переходимо до зборки рулетиків. На край відбитого шматка мʼяса викладаємо сирну начинку (приблизно 1,5 ст. л), завертаємо в рулетик, добре прикриваючи начинку мʼясом (добре стиснути і вирівняти допоможе та харчова плівка — готовий рулетик викладаємо на її край, завертаємо та скручуємо як цукерку, добре стискаючи). Так формуємо 4 рулетики, залишаємо їх у плівці поки підготовлюємо форму для запікання.
Беремо невеличке деко з бортиками, змащуємо його олією. Далі викладаємо наші рулетики. Змащуємо їх майонезною "мазанкою" з усіх боків. Ставимо випікатись у розігріту до 200 градусів духовку на ~33 хвилини на середню решітку. Потім виймаємо з духовки, присипаємо натертим твердим сиром та ставимо на вищу решітку в духовці. Пектись має ще ~15 хвилин, щоб утворилась румʼяна скоринка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!