Стейк на грилі з розмариновим маринадом: ідеальне поєднання смаку та аромату
Цей маринад розкриває смак м’яса з легким ароматом розмарину й часнику

Стейк на грилі з розмариновим маринадом/Фото: Bing
Стейк на грилі — це не просто страва, а справжнє задоволення для поціновувачів соковитого, ароматного м’яса. Завдяки правильному маринаду та дотриманню техніки приготування, стейк набуває насиченого смаку і ніжної текстури. Додавши до страви трави та спеці ви підкреслите натуральний смак м’яса та зробите його ще більш апетитним.
Інгредієнти:
- 3 ст. л. оливкової олії.
- 2-3 зубчики часнику, дрібно подрібнені.
- 2-3 гілочки свіжого розмарину (тільки листя), подрібнені.
- 1 ст. л. бальзамічного оцту або лимонного соку для ніжності м’яса.
- 1 ч. л. діжонської гірчиці для пікантності.
- 1 ч. л. меду для балансу.
- 1/2 ч. л. крупної солі.
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю.
- 1/4 ч. л. сушеного чилі для легкої гостроти (за бажанням).
Спосіб приготування:
- Змішайте інгредієнти. У невеликій мисці з’єднайте олію, оцет або сік, гірчицю та мед. Додайте часник, розмарин, сіль, перець і чилі.
- Замаринуйте стейк.Добре обмастіть м’ясо маринадом і залиште у контейнері або пакеті на 30 хвилин–2 години в холодильнику.
- Приготуйте. Вийміть стейк, дайте прогрітися до кімнатної температури, підсушіть і смажте на грилі.
- Подача. Дайте стейку кілька хвилин для відпочинку, щоб зберегти соковитість, і подавайте.
Спробуйте приготувати гарбуз з лісовими грибами у пряному соусі.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні