Ідеально до кави: рецепт торта Тірамісу
Найсмачніший десерт своїми руками

Ідеально до кави: рецепт торта Тірамісу / Фото: Freepik
Порадуйте себе та родину насиченим кавовим десертом.
Вам знадобиться:
Бісквіт:
- 4 яйця
- 120 г цукру
- 85 г борошна
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Просочування:
- 200 мл міцної, ароматної кави
- 2 ст.л. вершків
Крем:
- 250 г маскарпоне
- 150 г вершків (33% жирності)
- 50 г цукрової пудри
Додатково:
- 50 г темного шоколаду
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів (режим верх-низ без конвекції).
- В миску вбийте яйця, додайте цукор і збийте міксером до світлої пухкої маси, яка збільшиться в об'ємі в 2-3 рази. Просійте борошно та кукурудзяний крохмаль до яєчної маси і акуратно перемішайте лопаткою.
- Перелийте тісто у форму. Випікайте 40 хвилин. Вийміть, охолодіть до кімнатної температури. Зніміть з форми і дайте повністю охолонути. Розріжте бісквіт на 3 коржі.
- Змішайте каву з вершками і добре перемішайте.
- Збийте вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Додайте маскарпоне і перемішайте міксером на мінімальній швидкості до однорідної маси. Будьте обережні, щоб не перебити крем, інакше він стане рідким. Як тільки маскарпоне з вершками об'єднаються – достатньо.
- Викладіть перший корж у форму, просочіть кавою, присипте натертим шоколадом і змастіть кремом. Накрийте другим коржем і повторіть ті ж дії. Верхній корж також добре просочіть і якщо є охота, прикрасьте кремом. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години.
- Посипте торт какао-порошком.
Нещодавно ми ділилися рецептом сирно-морквяної запіканки без цукру.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні