ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ідеально до кави: рецепт торта Тірамісу

Рецепти 20:07 - 12 листопада 2024

Найсмачніший десерт своїми руками

Ідеально до кави: рецепт торта Тірамісу

Ідеально до кави: рецепт торта Тірамісу / Фото: Freepik

Порадуйте себе та родину насиченим кавовим десертом.

Вам знадобиться:

Бісквіт:

  • 4 яйця
  • 120 г цукру
  • 85 г борошна
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Просочування:

  • 200 мл міцної, ароматної кави
  • 2 ст.л. вершків

Крем:

  • 250 г маскарпоне
  • 150 г вершків (33% жирності)
  • 50 г цукрової пудри

Додатково:

  • 50 г темного шоколаду

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів (режим верх-низ без конвекції).
  2. В миску вбийте яйця, додайте цукор і збийте міксером до світлої пухкої маси, яка збільшиться в об'ємі в 2-3 рази. Просійте борошно та кукурудзяний крохмаль до яєчної маси і акуратно перемішайте лопаткою.
  3. Перелийте тісто у форму. Випікайте 40 хвилин. Вийміть, охолодіть до кімнатної температури. Зніміть з форми і дайте повністю охолонути. Розріжте бісквіт на 3 коржі.
  4. Змішайте каву з вершками і добре перемішайте.
  5. Збийте вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Додайте маскарпоне і перемішайте міксером на мінімальній швидкості до однорідної маси. Будьте обережні, щоб не перебити крем, інакше він стане рідким. Як тільки маскарпоне з вершками об'єднаються – достатньо.
  6. Викладіть перший корж у форму, просочіть кавою, присипте натертим шоколадом і змастіть кремом. Накрийте другим коржем і повторіть ті ж дії. Верхній корж також добре просочіть і якщо є охота, прикрасьте кремом. Накрийте плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години.
  7. Посипте торт какао-порошком.

Нещодавно ми ділилися рецептом сирно-морквяної запіканки без цукру.

Джерело: katarina_movchan

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин