Запечена фритата з овочами та сиром: простий рецепт з цибулею та кабачком
Якщо ви хочете внести у своє меню щось нове та корисне, обов’язково спробуйте цей рецепт

Фритата з овочами / Фото: instagram.com/pp_food_health_
Фритата – це не просто омлет, це справжній кулінарний шедевр, який подарує енергію на весь день. Її секрет – універсальність.
У страву можна додати будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику, і навіть залишки вчорашньої вечері. Від італійського омлету пахне простотою, затишком і домашньою атмосферою.
На відміну від класичного омлету, фритата запікається у духовці або готується на сковороді під кришкою. Це ідеальна страва для тих, хто шукає смачний і водночас здоровий варіант сніданку або легкої вечері.
Інгредієнти
- Яйця – 2 шт.
- Яєчні білки – 3 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Кабачок – 150 г
- Цибуля – половина цибулини
- Помідор – 1 шт.
- Нежирний сир – 50 г
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль, перець, зелень – на смак
Як приготувати
- Очистіть болгарський перець, кабачок і цибулю. Наріжте їх кубиками.
- На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть овочі та злегка припустіть їх, щоб вони стали м’якими. Посоліть і поперчіть.
- Змастіть форму для запікання оливковою олією та викладіть у неї овочі.
- Збийте яйця з яєчними білками до однорідної маси. Додайте подрібнену зелень і натертий сир.
- Залийте овочі яєчною сумішшю. Зверху викладіть часточки помідора для декору.
- Розігрійте духовку до 200°C і запікайте фритату 15-20 хвилин, поки вона не стане золотистою.
Також варто спробувати французький млинець з авокадо, яйцем та сиром фета.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!