ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечена фритата з овочами та сиром: простий рецепт з цибулею та кабачком

Рецепти 10:00 - 23 листопада 2024

Якщо ви хочете внести у своє меню щось нове та корисне, обов’язково спробуйте цей рецепт

Фритата з овочами / Фото: instagram.com/pp_food_health_

Фритата з овочами / Фото: instagram.com/pp_food_health_

Фритата – це не просто омлет, це справжній кулінарний шедевр, який подарує енергію на весь день. Її секрет – універсальність.

У страву можна додати будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику, і навіть залишки вчорашньої вечері. Від італійського омлету пахне простотою, затишком і домашньою атмосферою.

На відміну від класичного омлету, фритата запікається у духовці або готується на сковороді під кришкою. Це ідеальна страва для тих, хто шукає смачний і водночас здоровий варіант сніданку або легкої вечері.

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Яєчні білки – 3 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Кабачок – 150 г
  • Цибуля – половина цибулини
  • Помідор – 1 шт.
  • Нежирний сир – 50 г
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль, перець, зелень – на смак

Як приготувати

  1. Очистіть болгарський перець, кабачок і цибулю. Наріжте їх кубиками.
  2. На сковороді розігрійте оливкову олію, викладіть овочі та злегка припустіть їх, щоб вони стали м’якими. Посоліть і поперчіть.
  3. Змастіть форму для запікання оливковою олією та викладіть у неї овочі.
  4. Збийте яйця з яєчними білками до однорідної маси. Додайте подрібнену зелень і натертий сир.
  5. Залийте овочі яєчною сумішшю. Зверху викладіть часточки помідора для декору.
  6. Розігрійте духовку до 200°C і запікайте фритату 15-20 хвилин, поки вона не стане золотистою.

Також варто спробувати французький млинець з авокадо, яйцем та сиром фета.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин