ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курячі ніжки в тісті: смачна прикраса святкового столу

Рецепти 12:00 - 23 листопада 2024

Цей рецепт поєднує в собі соковитість курячого м’яса, вершкову ніжність начинки та золотисту хрусткість тіста

Курячі ніжки у мішечку / Фото: cookpad

Курячі ніжки у мішечку / Фото: cookpad

Курячі ніжки у тісті – це не просто страва, а можливість створити щось справді особливе.

Навіть звичайний сімейний обід можна перетворити на маленьке свято, якщо прикрасити стіл цими смачними "мішечками".

Цей рецепт підійде як для тих, хто любить експериментувати, так і для тих, хто цінує простоту і домашній комфорт.

Інгредієнти

Для курячих ніжок

  • Курячі ніжки – 9 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія – 3 ст. л.
  • Вершковий сир (або перетертий сир) – 3-4 ст. л.
  • Сіль, чилі, паприка, куркума – на смак

Для тіста

  • Борошно – 300-350 г
  • Сіль – 2/3 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Яйця – 1-2 шт.
  • Сметана – 150 г
  • Олія – 2 ст. л.

Як приготувати

  1. Курячі ніжки ретельно промийте, видаліть зайвий жир і шкірку. Натріть ніжки сумішшю з паприки, куркуми, солі, чилі та подрібненого часнику. Полийте їх олією і залиште маринуватися приблизно на 30 хвилин.
  2. Запікайте курку при температурі 180°C близько 40 хвилин, поки м’ясо не стане ніжним і ароматним.
  3. Для тіста змішайте борошно, сіль, цукор і соду. В окремій мисці збийте яйця, додайте сметану та олію, потім ретельно з’єднайте обидві суміші, замішуючи м’яке, еластичне тісто. Накрийте його рушником і дайте “відпочити” 20 хвилин.
  4. Запечене м’ясо відокремте від кісток, наріжте дрібними шматочками та змішайте з вершковим сиром. Ця суміш стане начинкою для ваших "мішечків".
  5. Розділіть тісто на 9 рівних частин, кожну розкачайте у тонкий круглий коржик. Викладіть трохи начинки в центр, вставте по центру кісточку від курячої ніжки й обережно загорніть тісто, формуючи закритий "мішечок".
  6. Викладіть сформовані “мішечки” на деко, застелене пергаментом. Кісточки обгорніть фольгою, щоб вони не підгоріли. Запікайте страву у духовці при температурі 180°C приблизно 20 хвилин, поки тісто не стане золотистим і рум’яним.

Також приготуйте корисний салат із яйцями, овочами та тунцем.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин