Запечені курячі гомілки з овочами та ароматним рисом — ідеальна вечеря в одному деку
Ви будете здивовані, як мало зусиль потрібно, щоб створити таку чудову вечерю

Запечені курячі гомілки з овочами та рисом/Фото: Bing
Ця проста та смачна страва стане ідеальним варіантом для легкої вечері, коли хочеться швидко приготувати щось смачне та ситне. Курячі гомілки в поєднанні з ароматними овочами та рисом — це не тільки смачно, але й корисно.
Інгредієнти:
- 6 курячих гомілок або четвертинок.
- 1 цибулина.
- 1 болгарський перець.
- 1 морква.
- 3 зубчики часнику.
- Приправи: паприка, сушений часник, сіль, перець.
- 50 мл олії.
- 600 мл кип'яченої води.
- 300 г рису (попередньо промити).
- Зелень для прикраси.
Приготування:
- Маринуємо гомілки. Змішуємо сіль, перець, сушений часник, паприку і олію. Добре натираємо курячі гомілки сумішшю і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони просочилися спеціями.
- Готуємо овочі. Ріжемо цибулю, перець і моркву великими шматками. Розігріваємо духовку до 200°C, змащуємо деко олією та викладаємо овочі разом з гомілками. Відправляємо в духовку на 40 хвилин.
- Підготовка рису. Промиваємо рис, а потім рівномірно викладаємо його поверх гомілок і овочів. Заливаємо все кип'яченою водою, солимо за смаком, накриваємо фольгою та ставимо в духовку ще на 20 хвилин.
- Завершення приготування. Коли час мине, вимикаємо духовку і даємо страві настоятися ще 10 хвилин.
- Прикрашаємо. Посипаємо страву свіжою зеленню і подаємо до столу.
Спробуйте приготувати ніжний домашній медовик із горіховим кремом.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні