Подружки проситимуть цей рецепт: лінивий та соковитий штрудель з вишнями з тіста філло
Тісто на штрудель з вишнями готувати не потрібно, можна просто купити філло

Штрудель з вишнями/Фото: istockphoto
Якщо ви думаєте, що приготування смачного штруделя вимагає багато часу і зусиль, то цей рецепт ледачого штруделя з вишнями змінить вашу думку. Ідеально підходить для зайнятих людей або тих, хто не бажає проводити весь день на кухні, цей рецепт демонструє, як легко і швидко можна створити дивовижний десерт. Поєднання ніжного тіста з кисло-солодкою начинкою з вишень робить цей штрудель ідеальним вибором для сімейної вечері або як частування для гостей.
Інгредієнти:
- 300 г вишень свіжих чи заморожених
- 2-3 ст.л цукру
- 2 ст. л кукурудзяного крохмалю
- 5 листів тіста філло
- 50-70 г вершкового масла
- 1 яйце
Приготування: До вишень додаємо цукор та крохмаль, при постійному помішуванні проварюємо та загущуємо на середньому вогні (консистенція має бути як на відео, якщо виходить дуже рідка — додайте більше крохмалю). На пергамент викладаємо лист тіста філло та змащуємо розтопленим вершковим маслом, так робимо з кожним шаром окрім останнього. Викладаємо вишні та загортаємо штрудель, як на відео. Щільно не загортайте аби при випіканні він не тріснув. Змащуємо штрудель яйцем та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин, орієнтуйтесь по золотистій скоринці.
Легкий салат до святкового столу з хамоном та сирними кульками: з ним зайві кілограми не страшні
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!