ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Повітряна піта з хрусткими нагетсами, свіжими овочами та ароматним соусом

Рецепти 15:45 - 17 листопада 2024

Готується легко, а результат завжди вражає

Повітряна піта з хрусткими нагетсами, свіжими овочами та ароматним соусом

Повітряна піта/Фото: Bing

Піта — це традиційний плоский хліб, який має особливість утворювати порожнину всередині під час випікання. Завдяки цьому його можна легко наповнювати різноманітними начинками, перетворюючи звичайний хліб у справжній кулінарний витвір. Піта широко популярна у кухнях Близького Сходу, Середземномор'я та інших регіонів світу завдяки своїй універсальності та неперевершеному смаку.

Вихід: 8 порцій.

Інгредієнти для тіста:

  • 370 г борошна.
  • 200 мл окропу.
  • 2 ст. л. олії.
  • 1 ч. л. солі.

Приготування тіста:

  1. В окріп додаємо сіль і просіюємо борошно. Трохи перемішуємо, додаємо олію і замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Загортаємо тісто в пакет і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Начинка:

  • Курячі нагетси (філе курки обваляти у борошні, яйці, панірувальних сухарях і обсмажити).
  • Свіжа капуста (дрібно порізати, додати 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, добре перем’яти).
  • Помідори.

Соус:

  • 5 ст. л. майонезу
  • Сік одного лимона
  • Щіпка солі
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • Тертий огірок

Процес приготування:

  1. Ділимо тісто на 8 частин.
  2. Розігріваємо суху сковороду. Кожен шматочок тіста розкачуємо до діаметра 14–16 см.
  3. Обсмажуємо коржі без олії по 2 хвилини з кожного боку. Під час повторного перевертання тісто почне надуватися — це і є магія піти!
  4. Готові коржі розрізаємо навпіл і наповнюємо начинкою на свій смак.

Спробуйте приготувати ніжний домашній медовик із горіховим кремом.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин