Повітряна піта з хрусткими нагетсами, свіжими овочами та ароматним соусом
Готується легко, а результат завжди вражає

Повітряна піта/Фото: Bing
Піта — це традиційний плоский хліб, який має особливість утворювати порожнину всередині під час випікання. Завдяки цьому його можна легко наповнювати різноманітними начинками, перетворюючи звичайний хліб у справжній кулінарний витвір. Піта широко популярна у кухнях Близького Сходу, Середземномор'я та інших регіонів світу завдяки своїй універсальності та неперевершеному смаку.
Вихід: 8 порцій.
Інгредієнти для тіста:
- 370 г борошна.
- 200 мл окропу.
- 2 ст. л. олії.
- 1 ч. л. солі.
Приготування тіста:
- В окріп додаємо сіль і просіюємо борошно. Трохи перемішуємо, додаємо олію і замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
- Загортаємо тісто в пакет і кладемо в холодильник на 30 хвилин.
Начинка:
- Курячі нагетси (філе курки обваляти у борошні, яйці, панірувальних сухарях і обсмажити).
- Свіжа капуста (дрібно порізати, додати 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, добре перем’яти).
- Помідори.
Соус:
- 5 ст. л. майонезу
- Сік одного лимона
- Щіпка солі
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Тертий огірок
Процес приготування:
- Ділимо тісто на 8 частин.
- Розігріваємо суху сковороду. Кожен шматочок тіста розкачуємо до діаметра 14–16 см.
- Обсмажуємо коржі без олії по 2 хвилини з кожного боку. Під час повторного перевертання тісто почне надуватися — це і є магія піти!
- Готові коржі розрізаємо навпіл і наповнюємо начинкою на свій смак.
Спробуйте приготувати ніжний домашній медовик із горіховим кремом.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні