Карамель, яка дуже просто готується: вийде у кожного з вас
Покроковий відеорецепт приготування Карамель, яка дуже просто готується

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Карамель яка дуже просто готується, вийде у кожного з вас. Можна використовувати у тортики, тістечка, їсти з млинцями чи просто ложкою.
Що треба: Вихід: - 300 мл.
- цукор - 300 г;
- вода - 100 мл;
- лимонна кислота - на кінчик ножа;
- вершки (33%) - 150 мл;
- масло - 60 г;
- сіль - дрібка.
Приготування:
В каструлю чи глибоку сковорідку з товстим дном насипаємо цукор, додаємо лимонну кислоту і воду. Ставимо на максимальний вогонь (нічим не перемішуємо). Далі буде процес кипіння, на який ми тільки спостерігаємо. Паралельно ставимо грітися вершки (в мікрохвильовці чи іншим способом), вони мають бути добре теплі, гарячі, але не закипівші.
Коли побачите що маса яка кипить стає бурштинового кольору (як на відео, але не перетримайте, бо карамель буде гірчити) вливаємо вершки і перемішуємо силіконовою чи деревʼяною лопаткою. В цей час вимикаємо вогонь. Коли додаємо вершки то маса буде пінитися, так має бути, але будьте обережні.
Далі додаємо масло, перемішуємо до однорідності, переливаємо карамель у зручний посуд, додаємо сіль і перебиваємо масу погружним блендером, якщо є десь якась нерозчинена крупинка цукру, то вона в цей час розійдеться. Переливаємо в чисті банки, даємо вихолонути і ставимо в холодильник. Спочатку карамель буде дещо рідка, в холоді стане густішою.
Термін зберігання: строки дуже різняться, в інтернеті різна інформація, від місяця і до пів року., вибирайте самі кому вірити). Але з власного досвіду, пів року вона не достоїть). Смачного!
Млинці для налисників. Хоча їх можна їсти просто з медом, варенням.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!