ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Болгарська пілешка-супа: страва, яка здивує і точно сподобається

Рецепти 15:53 - 22 листопада 2024

Суп має вершково-кремову консистенцію, при цьому в ньому немає вершків

Болгарська пілешка-супа: страва, яка здивує і точно сподобається

Фото: pexels

Цей крем-суп готується просто. Він ситний та ароматний. Спробуйте і переконайтеся в цьому.

Що треба:

  • Курячі стегенця – 700 г.
  • Вермішель – 70 г.
  • Картопля – 300 г.
  • Цибуля ріпчаста – 100 г.
  • Морква – 150 г.
  • Перець болгарський – 150 г.
  • Олія – 3 столові ложки.
  • Сіль – 1 чайна ложка.
  • Перець мелений або суміш перців – до смаку.
  • Кріп свіжий – пучок.

Для заправки:

  • Кефір – 3 столові ложки.
  • Борошно пшеничне – 2 столові ложки.
  • Яйце (жовток) – 1 штука.
  • Лимон (сік) – 1 скибочка.

Приготування:

У каструлю налийте 1,5 л води і помістіть підготовлені стегенця. Доведіть воду до кипіння і зніміть піну, що утворилася. Зробіть вогонь мінімальним та варіть куряче м'ясо 35-40 хвилин.

Болгарський перець очистіть від насіння та наріжте великими шматочками. Моркву почистіть. Наріжте моркву та очищену цибулю також великими шматочками. Покладіть нарізані овочі в блендер. Подрібніть цибулю, солодкий перець та моркву так, щоб залишалися дрібні шматочки. У сковороді розігрійте олію та викладіть у неї овочі з чаші блендера. Обсмажуйте, помішуючи, 6-8 хвилин, до м'якості.

Картоплю очистіть та наріжте великими кубиками. З бульйону дістаньте куряче м'ясо і остудіть. У каструлю викладіть картоплю. Туди ж додайте обсмажені овочі. Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 10 хвилин. Куряче м'ясо відокремте від кісток і розділіть на волокна руками або наріжте ножем. Коли картопля майже звариться, викладіть куряче м'ясо у суп.

Вермішель розламайте на шматочки завдовжки 4-5 см і відправте в каструлю. Доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин. Додайте суміш мелених перців та сіль за смаком. Зніміть каструлю з вогню.

Приготуйте заправку. Для цього влийте у глибоку тарілку кефір. Відокремте жовток від білка. Додайте жовток в миску. Туди ж вичавіть 1 чайну ложку соку лимона. Додайте 2 столові ложки пшеничного борошна та перемішайте до однорідної маси. За консистенцією заправка буде схожа на тісто для млинців. Додайте в тарілку кілька ложок гарячого супу з каструлі, відразу перемішуючи із заправкою після кожної ложки.

Розбавлену заправку влийте в каструлю з супом і відразу перемішайте. Розлийте курячий суп з вермішеллю і кефірно-яєчною заправкою по тарілках і за бажанням посипте свіжою зеленню.

Раніше ми писали, як приготувати сирний суп з креветками.

Джерело: informator

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин