Закуска на новорічний стіл: човники з крабовою начинкою та креветками
Оригінально та цікаво

Фото: cookpad
Ця закуска виглядає красиво, а ще вона смачна та доволі незвична. Просто створена до новорічного столу.
Що треба:
- 2 аркуші рисового паперу
- 150 г креветок
- 250 г крабових палочок
- 1 шт. огірок
- 1 пучок салату
- 3 ст. л. крем-сиру
- 1 зубчик часнику
- 0.5 ч. л. паприки солодкої
- 3 гілочки кропу
- 1 ст. л. соусу теріякі
- 1 ст. л. темний кунжут
- сіль за смаком
Приготування:
Креветки посмажте на олії з додаванням подрібненого часнику та солодкої паприки. Потім наріжте їх на дрібні шматочки. Крабові палички наріжте на дрібні кубики, огірок очистіть і теж подрібніть.
У глибокій мисці змішайте креветки, крабові палички та огірок, посоліть та заправте крем – сиром. Добре все перемішайте.
Лист рисового паперу розріжте на 4 частини, в сковороді добре розігрійте масло і покладіть в нього рисовий папір по 1 шт. Обсмажку робіть буквально 1 сек. Як тільки лист починає скручуватись, знімайте з вогню. Трохи притисніть ложкою зверху (поки форма гаряча), щоб зробити поглиблення для начинки.
На рисову форму покладіть лист салату (обов'язково, оскільки начинка може просочити рисові човники і вони можуть розлазитися). На салат викладіть начинку. Посипте зверху подрібненим кропом та чорним кунжутом. Зверху, на кожен човник додайте по кілька крапель соусу теріякі.
Раніше ми писали про те, як приготувати сирний суп з креветками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!