Традиційна страва на зимові свята: готуємо бендерики
Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Готуємо дуже смачні бендерики/Фото: showdream
Бендерики — це національна страва, особливо розповсюджена в західних областях України. За способом приготування — це млинці з м’ясною начинкою, обсмажені на пательні.
Інгредієнти:
для млинців
- 500 мл теплого молока
- 225 г борошна
- 40 г вершкового масла
- 3 яйця
- 5 г цукру і 5 г солі
для начинки
- 600 г фаршу
- 120 г цибулі
- сіль, перець
- + олія для смаження
Приготування:
- розбийте яйця, всипте цукор та дрібку солі — вимішайте вінчиком
- влийте половину теплого молока, та поступово всипайте борошно, вимішуючи усю масу вінчиком
- в кінці влийте розтоплене масло і молоко що лишилось. Гарно вимішайте.
- рецепт настільки ідеальний, що виходить навіть перший млинець. Смажимо з одного боку 1.5-2 хв, і 15-30 сек з іншого боку на середньому вогні. І готово
- для начинки беремо філе, дрібно перемелену цибулю, сіль, перець
- млинці розрізаємо на дві половинки. Розмащуємо тонким шаром фарш по всьому млинці, і складаємо в трикутники як на відео
- для кляру збийте 2-3 яйця із меленим перцем, і обвалюємо в клярі бендерики, після перекладаючи на сковорідку
- обсмажуємо на олії, на мінімальному вогні, до золотистості з обох боків. В кінці викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир, і подаємо з соусом чи грибною підливою
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні