ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційна страва на зимові свята: готуємо бендерики

Рецепти 10:51 - 04 грудня 2024

Здивуйте свою сім'ю чи гостей

Традиційна страва на зимові свята: готуємо бендерики

Готуємо дуже смачні бендерики/Фото: showdream

Бендерики — це національна страва, особливо розповсюджена в західних областях України. За способом приготування — це млинці з м’ясною начинкою, обсмажені на пательні.

Інгредієнти:

для млинців

  • 500 мл теплого молока
  • 225 г борошна
  • 40 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 5 г цукру і 5 г солі

для начинки

  • 600 г фаршу
  • 120 г цибулі
  • сіль, перець
  • + олія для смаження

Приготування:

  • розбийте яйця, всипте цукор та дрібку солі — вимішайте вінчиком
  • влийте половину теплого молока, та поступово всипайте борошно, вимішуючи усю масу вінчиком
  • в кінці влийте розтоплене масло і молоко що лишилось. Гарно вимішайте.
  • рецепт настільки ідеальний, що виходить навіть перший млинець. Смажимо з одного боку 1.5-2 хв, і 15-30 сек з іншого боку на середньому вогні. І готово
  • для начинки беремо філе, дрібно перемелену цибулю, сіль, перець
  • млинці розрізаємо на дві половинки. Розмащуємо тонким шаром фарш по всьому млинці, і складаємо в трикутники як на відео
  • для кляру збийте 2-3 яйця із меленим перцем, і обвалюємо в клярі бендерики, після перекладаючи на сковорідку
  • обсмажуємо на олії, на мінімальному вогні, до золотистості з обох боків. В кінці викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир, і подаємо з соусом чи грибною підливою

Млинці "Бите скло": дуже оригінально та смачно

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин