ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Печиво "Лимончики" з горіховим сюрпризом: ідеальне печиво до чаю

Рецепти 14:00 - 08 грудня 2024

Ці смачні та ароматні "Лимончики" з горіховою начинкою – ідеальний вибір для святкового чаювання!

Печиво "Лимончики" / Фото: instagram.com

Печиво "Лимончики" / Фото: instagram.com

Це не просто печиво, а частина багатьох дитячих спогадів, що здатне перенести в атмосферу свята і тепла.

Здавна воно вражало своєю ніжністю та дивовижним поєднанням цитрусових і горіхових ноток.

Лимонна цедра в тісті надає йому яскравого аромату, а вишукана начинка з мигдалю і білків перетворює ці "лимончики" на справжній делікатес.

Печиво декорується яскравим жовтим кольором і обкатується в цукрі, що додає йому святковості.

Замість рому можна використовувати коньяк, що надає додаткової глибини смаку, а сам процес приготування приносить незабутнє задоволення.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 100 г
  • Харчова сода або розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Молоко – 150 мл
  • Дрібка солі
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цедра лимона – 1 шт.

Для начинки:

  • Яєчні білки – 2 шт.
  • Мелений мигдаль – 200 г
  • Ванільний цукор – 2 пакетики
  • Цукор – 130 г
  • Цедра двох лимонів
  • Ром або коньяк – 1-2 ст. л.

Для декору:

  • Жовтий харчовий барвник
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор дрібний – 200 г
  • Ром – 1 ст. л.

Покроковий рецепт

  1. Для тіста з’єднайте яйця, жир, цукор, молоко і лимонну цедру. Додайте частинами борошно, змішане з розпушувачем. Перемішайте вручну і залиште в холодильнику на 2 години.
  2. Для начинки збийте білки з цукром до жорсткої піни, додайте мелений мигдаль, цедру лимонів і ром. Перемішайте.
  3. Розкачайте охолоджене тісто і виріжте з нього кружальця. В кожне покладіть чайну ложку начинки та сформуйте "лимончики".
  4. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте за температури 160°C близько 20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть.
  5. Для декору змішайте харчовий барвник з молоком і ромом. Обмокніть печиво у суміші та обкатайте в дрібному цукрі.

Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачні сирники з хурмою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин