Бостонський ванільний пиріг: бісквіт із кремом та шоколадною глазур’ю
Вишуканий десерт із двох бісквітних коржів, з’єднаних ніжним ванільним кремом та покритих розкішною шоколадною глазур’ю

Бостонський пиріг / Фото: instagram.com/houseofnasheats
Бостонський пиріг із ванільним кремом – це класика, яка завжди виглядає ефектно й смакує неперевершено.
Ще два століття тому цей десерт називали «пирогом», але насправді це ніжний бісквітний торт, який поєднує повітряні коржі, ароматний ванільний крем і спокусливу шоколадну глазур.
Що робить його особливим? Бісквіти виходять пухкими та легкими завдяки правильно збитому вершковому маслу та ідеальному поєднанню молока й борошна.
Крем у цьому рецепті нагадує теплі обійми – ніжний, густий і насичений, з нотками ванілі та делікатним вершковим смаком.
Інгредієнти
Для бісквіта:
- Вершкове масло – 200 г
- Цукор – 300 г
- Ванільний екстракт – 2 ч. л.
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 225 г
- Борошно – 450 г
- Розпушувач – 4 ч. л.
Для крему:
- Вершки 33% – 200 г
- Цукор – 50 г
- Молоко – 75 г
- Яйця – 2 шт.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- Ванільний екстракт – 1 ч. л.
- Сіль – дрібка
Для глазурі:
- Темний шоколад – 85 г
- Вершкове масло – 30 г
- Вершки 10% – 60 г
- Цукрова пудра – 60 г
Покроковий рецепт
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Дві круглі форми (22-23 см) вистеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
- У великій мисці просійте борошно з розпушувачем. В іншій ємності збийте вершкове масло з цукром до пишної консистенції. Додайте ванільний екстракт і по одному вбийте яйця. Влийте молоко, поступово додаючи сухі інгредієнти. Розділіть тісто на дві форми та випікайте 20-30 хвилин. Перевірте готовність шпажкою.
- Для крему нагрійте вершки, додайте цукор і перемішайте. Яйця змішайте з крохмалем, молоком та ваніллю. Повільно вливайте гарячі вершки, перемішуючи вінчиком. Поставте на повільний вогонь і варіть, доки крем не загусне. Остудіть.
- Обріжте коржі, щоб вони були рівними. Змастіть один корж кремом, накрийте другим.
- Для глазурі розтопіть шоколад, додайте вершкове масло та вершки. Зніміть з вогню й додайте цукрову пудру. Полийте пиріг глазур’ю та рівномірно розподіліть лопаткою.
Раніше ми розповідали, як приготувати яблучне печиво із солоною карамеллю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!