Мандаринове варення: рецепт частування для зимових затишних вечорів
Оригінальне варення стане чудовим доповненням до вашого сніданку або десерту, а також подарує чудовий настрій

Мандаринове варення/Фото: istockphoto
Зима — це час, коли затишні вечори, зігріваючі напої та ароматні ласощі стають особливо актуальними. Якщо ви шукаєте спосіб додати трохи сонячного настрою в холодні зимові дні, спробуйте приготувати варення з мандаринів та мандаринових шкірок.
Інгредієнти:
- мандарини — 1,5 кг;
- лимон — 1 шт;
- цукор — 700 г;
- харчова сода — 1 ч.л;
- кориця — 1 ч.л;
- вершкове масло — 1 ч.л.
Обирайте мандарини з товстою шкіркою.
Приготування:
Очистіть мандарини, шкірку залийте водою, додайте харчову соду і залиште на 30 хвилин. Злийте воду і перекладіть шкірку в сотейник.
Залийте шкірку водою і нагрівайте на середньому вогні протягом 5 хвилин після закипання. Злийте воду.
Помістіть шкірку в киплячу воду і варіть ще протягом 5 хвилин, потім знову злийте воду.
Додайте до шкірки склянку мандаринового соку, цукор та очищені мандарини без прожилок. Нагрівайте продукти на середньому вогні протягом 30 хвилин. Подрібніть інгредієнти за допомогою занурюваного блендера, додайте корицю та вершкове масло. Готуйте ще 20 хвилин.
Додайте сік одного лимона і проваріть варення ще пару хвилин.
Розлийте варення по банках. Після повного охолодження варення можна прибрати на зберігання або подавати до столу.
Смачна ідея для великої компанії: швидкий пиріг з листкового тіста
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!