Ніжний сирний чізкейк з маскарпоне: ідеальне поєднання смаку та текстури
Простий у приготуванні, він стане вашим улюбленим варіантом для створення кулінарного шедевра

Ніжний сирний чізкейк з маскарпоне/Фото: AI
Чізкейк – це класичний десерт, який поєднує ніжну текстуру та насичений смак. Його основа з хрусткого печива створює ідеальний баланс із вершковою начинкою, що тане в роті. Цей рецепт підходить як для святкового столу, так і для тихих домашніх вечорів із чашкою чаю.
Інгредієнти для основи:
- 350 г печива для чаю.
- 170 г розтопленого вершкового масла.
- 400 г м'якого сиру.
- 200 мл вершків (33% або можна 20%).
- 130 г цукру.
- 10 г ванільного цукру.
- 250 г маскарпоне (або сирний крем-сир).
- 4 яйця.
- 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
- Подрібніть печиво за допомогою блендера, щоб отримати крихту, і ретельно перемішайте його з розтопленим вершковим маслом. Викладіть суміш у форму, рівномірно утрамбуйте й поставте в холодильник, поки готуватимете начинку.
- У чашу блендера помістіть сир, цукор, вершки, маскарпоне, ванільний цукор, крохмаль і яйця. Для найкращого результату яйця додавайте поступово, по одному, наприкінці змішування.
- Викладіть готову начинку на основу з печива. Випікайте пиріг у розігрітій до 140-150°C духовці протягом 1,5-2 годин.
Охолоджений чізкейк можна прикрасити за бажанням або подавати як є.
Приготуйте вафлі з червоною ікрою лосося та крем-сиром.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні