ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкращий рецепт напрочуд смачної куті: як правильно готувати

Рецепти 14:30 - 22 грудня 2024

Перевірений рецепт куті

Найкращий рецепт напрочуд смачної куті: як правильно готувати

Рецепт смачної куті/Фото: istockphoto

Зовсім скоро Святвечір, тож саме час подумати над тим, за яким рецептом ви готуватимете кутю, яка вважається головною стравою на Різдво. Українські страви такі різноманітні, що навіть традиційна кутя може стати справжнім здивуванням.

Інгредієнти:

  • кутя 400 г
  • вода 1 літр
  • мак 150 г
  • горішки - 200 г
  • родзинки 200 г
  • мед - 2 ст. л

Зерна добре промийте, залийте водою і залиште на ніч або хоча б на три години.

Злийте воду і залийте чистою, поставте на великий вогонь до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1-1,5 години.

У мак додайте воду і проваріть на невеликому вогні, поки маса не збільшиться, відкиньте на сито, а потім перетріть блендером.

Родзинки залийте окропом на десять хвилин, а горіхи підсушіть на сковороді.

Змішайте пшеницю, мед, горіхи, родзинки та перемішайте. До речі, мед можна змішати з кип'яченою водою або ж узваром, щоб кутя була рідкою. Смачного!

Гості будуть у захваті: рецепт крабового рулету на Новий рік

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин