ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ліниві чебуреки за 30 хвилин: простий рецепт для тих, хто береже час

Рецепти 10:00 - 28 грудня 2024

Тісто замішувати не потрібно, адже є лаваш

Ліниві чебуреки / Фото: instagram.com

Ліниві чебуреки / Фото: instagram.com

Ліниві чебуреки з лаваша – це ідеальний вибір для тих, хто хоче потішити себе смачною та ситною стравою, не витрачаючи надто багато часу.

Вони не потребують замішування тіста, адже за основу береться універсальний лаваш.

Секрет у тому, що ці чебуреки не смажаться, а запікаються, що робить їх значно кориснішими.

Лаваш набуває апетитної хрусткої скоринки, а начинка залишається соковитою завдяки поєднанню фаршу, обсмаженої цибулі, твердого сиру й ароматної зелені.

Спробуйте цей простий і швидкий рецепт лінивих чебуреків – і вони стануть вашими фаворитами!

Інгредієнти

  • Лаваш – 3-4 листи
  • Фарш (свинина, яловичина або змішаний) – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль, перець, спеції – на смак
  • Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням
  • Кунжут – для посипання

Як приготувати

  1. Обсмажте дрібно нарізану цибулю разом із фаршем на сковороді. Додайте сіль, перець та спеції на смак. Наприкінці додайте натертий сир і добре перемішайте. Дайте начинці охолонути, а потім додайте нарізану зелень.
  2. Лаваш розріжте на кола за допомогою тарілки або великої чаші.
  3. На кожне коло викладіть порцію начинки. Краї лаваша злегка зволожте водою і змастіть збитим яйцем з внутрішнього боку. Згорніть лаваш навпіл, утворивши чебурек, і добре притисніть краї.
  4. Викладіть чебуреки на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх зверху яйцем і посипте кунжутом.
  5. Запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 15 хвилин до рум’яності.

А на святковий сезон є яскрава альтернатива олів’є. Рекомендуємо цей рецепт салату "Буковина".

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин