Ліниві чебуреки за 30 хвилин: простий рецепт для тих, хто береже час
Тісто замішувати не потрібно, адже є лаваш

Ліниві чебуреки / Фото: instagram.com
Ліниві чебуреки з лаваша – це ідеальний вибір для тих, хто хоче потішити себе смачною та ситною стравою, не витрачаючи надто багато часу.
Вони не потребують замішування тіста, адже за основу береться універсальний лаваш.
Секрет у тому, що ці чебуреки не смажаться, а запікаються, що робить їх значно кориснішими.
Лаваш набуває апетитної хрусткої скоринки, а начинка залишається соковитою завдяки поєднанню фаршу, обсмаженої цибулі, твердого сиру й ароматної зелені.
Спробуйте цей простий і швидкий рецепт лінивих чебуреків – і вони стануть вашими фаворитами!
Інгредієнти
- Лаваш – 3-4 листи
- Фарш (свинина, яловичина або змішаний) – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Твердий сир – 100 г
- Сіль, перець, спеції – на смак
- Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням
- Кунжут – для посипання
Як приготувати
- Обсмажте дрібно нарізану цибулю разом із фаршем на сковороді. Додайте сіль, перець та спеції на смак. Наприкінці додайте натертий сир і добре перемішайте. Дайте начинці охолонути, а потім додайте нарізану зелень.
- Лаваш розріжте на кола за допомогою тарілки або великої чаші.
- На кожне коло викладіть порцію начинки. Краї лаваша злегка зволожте водою і змастіть збитим яйцем з внутрішнього боку. Згорніть лаваш навпіл, утворивши чебурек, і добре притисніть краї.
- Викладіть чебуреки на деко, застелене пергаментом. Змастіть їх зверху яйцем і посипте кунжутом.
- Запікайте в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 15 хвилин до рум’яності.
А на святковий сезон є яскрава альтернатива олів’є. Рекомендуємо цей рецепт салату "Буковина".
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!