Турецький пиріг без тіста: потрібні 3 доступні інгредієнти
У якості начинки – будь-який фарш, болгарський перець різних кольорів, це все попередньо обсмажується

Турецький пиріг без тіста / Фото: tiktok.com
Турецький пиріг із картопляного пюре – це справжня знахідка для тих, хто хоче приготувати щось ситне, але без зайвих зусиль.
У ньому зовсім немає борошна, адже основа страви – ніжне картопляне пюре.
Цей пиріг вражає своєю текстурою та багатством смаку: м’яка картопля, соковитий фарш із солодкими перцями та цибулею, аромат спецій і тягучий шар розплавленого сиру.
Цей рецепт підійде як для буденного обіду, так і для святкової вечері – ніхто не залишиться байдужим.
Інгредієнти
- Картопля – 1,5 кг
- Молоко – 20 мл
- Яйця – 3 шт.
- Вершкове масло – 70 г
- Фарш (свинина, яловичина або змішаний) – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець (жовтий та червоний) – по 1 шт.
- Сіль, перець, червоний перець – по 1 ч. л.
- Твердий сир – 150 г
- Помідори чері – для прикраси
Як приготувати
- Почистіть картоплю, зваріть її до готовності.
- Поки вариться картопля, дрібно наріжте цибулю та перці. Обсмажте їх разом із фаршем на сковороді, додайте сіль, перець та спеції. Готуйте близько 5 хвилин.
- З готової картоплі зробіть пюре, додавши яйця, вершкове масло, молоко та трохи солі. Перемішайте до однорідності.
- У змащену форму викладіть половину картопляного пюре. Зверху рівномірно розподіліть фарш з овочами. Накрийте другою половиною пюре.
- Посипте тертим сиром, зверху викладіть помідори чері, розрізані навпіл.
- Запікайте пиріг у духовці за температури 180°C протягом 20–25 хвилин, доки сир не зарум’яниться.
Також рекомендуємо курячі міні-оладки з овочами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні