Коржик з лаваша з індичкою та сиром: рецепт ситного обіду
Лаваш не виступає в ролі основи, він ріжеться на смужки та з'єднується з іншими інгредієнтами

М'ясний пиріг / Фото: instagram.com
Рецепт дуже універсальний: можна використовувати як шинку, так і залишки відвареної курки чи навіть гриби.
Лаваш тут не просто основа – він нарізається на смужки й стає частиною основної маси, роблячи страву ще цікавішою.
Цей коржик чудово підійде для ситного обіду, швидкої вечері або навіть як перекус.
Його можна готувати як на сковороді, так і в духовці. А додавання свіжої зелені та спецій дозволить кожного разу експериментувати зі смаками.
Спробуйте – і ця страва точно стане вашим улюбленим рецептом у кулінарному арсеналі!
Інгредієнти
- 1 лист тонкого лаваша
- 200 г шинки з індички
- 200 г сиру
- 3 яйця
- Сіль, спеції, зелень – на смак
- Олія для смаження
Як приготувати
- Лаваш поріжте на тонкі смужки. Шинку наріжте кубиками, зелень дрібно покришіть, а сир натріть на тертці.
- З’єднайте всі інгредієнти в одній мисці, додайте яйця, сіль і спеції. Добре перемішайте масу до однорідності.
- Розігрійте сковороду, змащену невеликою кількістю олії, на середньому вогні.
- Викладіть отриману масу в сковороду, розрівняйте лопаткою, накрийте кришкою і смажте на повільному вогні до зарум’янювання знизу (5-7 хвилин).
- Обережно переверніть коржик і обсмажте з іншого боку до золотистої скоринки.
- Подайте коржик гарячим – він ідеально смакує зі сметаною або легким соусом.
Також вам сподобаються "Картопляні поросята" зі свининою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!