ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Картопляний пиріг на сковороді: готується швидко з двох інгредієнтів

Рецепти 06:00 - 29 грудня 2024

Подайте його зі сметаною чи йогуртовим соусом – буде ідеально!

Картопляний пиріг / Фото: www.bonappetit.com

Картопляний пиріг / Фото: www.bonappetit.com

Цей пиріг – чудовий спосіб використати відварену картоплю, яка залишилася після вчорашнього обіду.

Тертий пармезан додає страві ніжності й аромату, а спеції – пікантного смаку. Усе готується на сковороді, тож жодних складнощів чи зайвого посуду.

Подавайте пиріг гарячим із порцією сметани або грецького йогурту, змішаного зі свіжою зеленню та часником.

Навіть після повторного підігрівання страва залишається такою ж смачною та апетитною.

Інгредієнти

  • 12 шт. картоплі
  • 70 г пармезану або іншого твердого сиру
  • Сіль, перець, спеції – на смак
  • Оливкова олія

Як приготувати

  1. Очистіть картоплю, відваріть цілою в підсоленій воді до готовності.
  2. Готову картоплю натріть на крупній тертці. Змішайте її з тертим пармезаном, сіллю, перцем і спеціями на смак.
  3. Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть картопляну масу, рівномірно розподіливши її лопаткою. Смажте 7-9 хвилин до рум’яної скоринки.
  4. Обережно зніміть пиріг на тарілку. У сковороду додайте ще трохи олії, переверніть пиріг обсмаженим боком вгору і поверніть на сковороду.
  5. Смажте ще 5-7 хвилин, доки друга сторона також стане золотистою.
  6. Подайте пиріг гарячим, посипавши тертим сиром і свіжим меленим перцем.

Також зверніть увагу на цікавий варіант бутербродів зі шпротами на Новий рік.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин