Сочники з ніжним сиром: рецепт випічки з ароматом ванілі
Коли з'єднаєте інгредієнти для начинки, не перемішуйте, а відправте на певний час у холодильник

Сочники - покроковий рецепт / Фото: instagram.com
Сочники – це ніжна випічка, яка має багаторічну історію та незмінну популярність.
Цей десерт із пісочного тіста та солодкої сирної начинки точно підкорить серце кожного.
Їхній секрет у гармонійному поєднанні м’якого тіста, яке не кришиться, і кремоподібної начинки з ванільним ароматом.
Такі сочники готували ще десятки років тому, і вони навіть входили до обов’язкового меню дитячих садків, адже поєднують користь сиру та задоволення від десерту.
Їх легко приготувати вдома, тож цей рецепт стане вашим улюбленим.
Інгредієнти
Для тіста:
- Вершкове масло (м’яке) – 75 г
- Цукор – 90 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйце – 1 шт. (С1)
- Сметана (20%) – 100 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Сіль – дрібка
- Борошно (просіяне) – 300 г
Для начинки:
- Сир (9%) – 250-300 г
- Цукор – 50 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Яйце – 1 шт. (білок у начинку, жовток для змащування)
Як приготувати
- Змішайте м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль за допомогою лопатки. Додайте яйце та перемішайте до однорідності.
- Введіть сметану, перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.
- Просійте борошно з розпушувачем. Спочатку додайте половину борошна, перемішайте, а потім додайте решту. Вимісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук.
- Накрийте тісто рушником і залиште відпочити на 5 хвилин.
- Для начинки сир розімніть виделкою, додайте цукор, ванільний цукор та білок. Ретельно перемішайте й приберіть у холодильник.
- Розкачайте тісто завтовшки 4 мм. Виріжте кола та викладіть їх на деко, застелене пергаментом, перевернувши нижнім боком догори.
- Начинку перемішайте ще раз і викладіть по 1 ч. л. на кожен шматочок тіста. Складіть коло навпіл, краї злегка защипніть на згині.
- Жовток розмішайте з кількома краплями води й змастіть сочники зверху.
- Випікайте у розігрітій до 180 °С духовці 22-25 хвилин, поки вони не стануть золотавими.
Також можна приготувати на свято оксамитову курку по-китайськи.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!