ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сочники з ніжним сиром: рецепт випічки з ароматом ванілі

Рецепти 10:00 - 29 грудня 2024

Коли з'єднаєте інгредієнти для начинки, не перемішуйте, а відправте на певний час у холодильник

Сочники - покроковий рецепт / Фото: instagram.com

Сочники - покроковий рецепт / Фото: instagram.com

Сочники – це ніжна випічка, яка має багаторічну історію та незмінну популярність.

Цей десерт із пісочного тіста та солодкої сирної начинки точно підкорить серце кожного.

Їхній секрет у гармонійному поєднанні м’якого тіста, яке не кришиться, і кремоподібної начинки з ванільним ароматом.

Такі сочники готували ще десятки років тому, і вони навіть входили до обов’язкового меню дитячих садків, адже поєднують користь сиру та задоволення від десерту.

Їх легко приготувати вдома, тож цей рецепт стане вашим улюбленим.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Вершкове масло (м’яке) – 75 г
  • Цукор – 90 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйце – 1 шт. (С1)
  • Сметана (20%) – 100 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – дрібка
  • Борошно (просіяне) – 300 г

Для начинки:

  • Сир (9%) – 250-300 г
  • Цукор – 50 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яйце – 1 шт. (білок у начинку, жовток для змащування)

Як приготувати

  1. Змішайте м’яке вершкове масло, цукор, ванільний цукор і сіль за допомогою лопатки. Додайте яйце та перемішайте до однорідності.
  2. Введіть сметану, перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.
  3. Просійте борошно з розпушувачем. Спочатку додайте половину борошна, перемішайте, а потім додайте решту. Вимісіть м’яке еластичне тісто, яке не липне до рук.
  4. Накрийте тісто рушником і залиште відпочити на 5 хвилин.
  5. Для начинки сир розімніть виделкою, додайте цукор, ванільний цукор та білок. Ретельно перемішайте й приберіть у холодильник.
  6. Розкачайте тісто завтовшки 4 мм. Виріжте кола та викладіть їх на деко, застелене пергаментом, перевернувши нижнім боком догори.
  7. Начинку перемішайте ще раз і викладіть по 1 ч. л. на кожен шматочок тіста. Складіть коло навпіл, краї злегка защипніть на згині.
  8. Жовток розмішайте з кількома краплями води й змастіть сочники зверху.
  9. Випікайте у розігрітій до 180 °С духовці 22-25 хвилин, поки вони не стануть золотавими.

Також можна приготувати на свято оксамитову курку по-китайськи.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин