ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запікаємо цілу качку: рецепт приготування птиці в рукаві

Рецепти 16:18 - 23 грудня 2024

Страва виходить надзвичайно ароматна, просто неможливо втриматися, щоб не скуштувати

Запікаємо цілу качку: рецепт приготування птиці в рукаві

Фото: pexels

Качку до свят найкраще запікати цілою. В такому випадку вона може стати окрасою столу, центром ваших кулінарних шедеврів. Качка, запечена в рукаві, зберігає свою соковитість та набуває чудового аромату.

Що треба:

  • качка - 1500 г
  • мед - 2 ст. л.
  • соус соєвий - 1 ст. л.
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • часник - 4 зубки
  • яблука - 300 г
  • перець чорний мелений
  • сіль

Приготування:

Качку промийте та обсушіть паперовим рушником. Для маринаду в мисці змішайте мед, соєвий соус, гірчицю, чорний мелений перець, вичавлений через прес часник і сіль. Яблука помийте, виріжте серцевину та наріжте на часточки.

Натріть качку зовні та всередині маринадом, наповніть яблуками та покладіть до холодильника маринуватися щонайменше на дві години. Можна залишити птицю в маринаді і на ніч.

Викладіть качку в рукав для запікання, зав'яжіть з двох боків і покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин. Після цього зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте дві години. За пів години до закінчення приготування розріжте рукав, щоб качка підрум'янилася.

Раніше ми писали про те, як приготувати омлет з овочами та зеленню.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин