Запікаємо цілу качку: рецепт приготування птиці в рукаві
Страва виходить надзвичайно ароматна, просто неможливо втриматися, щоб не скуштувати

Фото: pexels
Качку до свят найкраще запікати цілою. В такому випадку вона може стати окрасою столу, центром ваших кулінарних шедеврів. Качка, запечена в рукаві, зберігає свою соковитість та набуває чудового аромату.
Що треба:
- качка - 1500 г
- мед - 2 ст. л.
- соус соєвий - 1 ст. л.
- гірчиця - 1 ст. л.
- часник - 4 зубки
- яблука - 300 г
- перець чорний мелений
- сіль
Приготування:
Качку промийте та обсушіть паперовим рушником. Для маринаду в мисці змішайте мед, соєвий соус, гірчицю, чорний мелений перець, вичавлений через прес часник і сіль. Яблука помийте, виріжте серцевину та наріжте на часточки.
Натріть качку зовні та всередині маринадом, наповніть яблуками та покладіть до холодильника маринуватися щонайменше на дві години. Можна залишити птицю в маринаді і на ніч.
Викладіть качку в рукав для запікання, зав'яжіть з двох боків і покладіть запікатися до заздалегідь розігрітої до 180 градусів духовки на 20 хвилин. Після цього зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте дві години. За пів години до закінчення приготування розріжте рукав, щоб качка підрум'янилася.
Раніше ми писали про те, як приготувати омлет з овочами та зеленню.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!