Як запекти неймовірно смачну курку в глазурі: секретний маринад від Ектора Хіменеса-Браво
Поповнюємо скарбничку новорічних рецептів

Курочка, запечена в рукаві до новорічного столу / Фото: Bing
Не знаєте, що приготувати на новий рік? Спробуйте цю неймовірно смачно соковиту курочку за рецептом від Ектора Хіменеса-Браво.
Інгредієнти для маринаду:
- Вода – 4 чашки;
- Соєвий соус – ⅓ чашки;
- Сіль – 6 ч.л;
- Цукор – 3 ч.л;
- Аніс – 2 зірочки;
- Гвоздика – 3 зірочки;
- Лавровий лист – 3 шт;
- Спрайт або ананасовий сік – 1 чашка;
- Курка ціла – 1 шт;
Суміш спецій:
- Олія – ¼ чашки;
- Паприка – 0.5 ч.л;
- Суха цибуля – 0.5 ч.л;
- Сухий часник – 0.5 ч.л;
- Суміш спецій – 0.5 ч.л.
Глазур:
- Мед – 2 ч. л;
- Соєвий соус – 1 ч.л;
- Суміш спеції – 1 ч.л.
P.S.: для тих, у кого алергія на мед, можете замінити його на таку ж кількість коричневого цукру. Буде так само смачно, але водночас безпечно 👍
Приготування:
- Змішуємо інгредієнти для маринаду.
- Маринуємо курку і залишаємо її на 2-3 години.
- Просушуємо рушничками.
- Змішуємо спеції для суміші.
- Натираємо курку спеціями.
- Перекладаємо в рукав та запікаємо до золотистого кольору при температурі 160° 50 хвилин.
- Розкриваємо рукав по шву та змащуємо глазурʼю.
- Відправляємо в духовку допікатися при температурі 220° на 10 хвилин.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом салату Лисяча шуба: має у своєму складі червону рибу.
Джерело:
Ектор Хіменес-Браво
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні