Новорічний торт із меренги “Сніжна ялинка” з ніжним кремом і ягодами
Легкий тортик не буде зайвим на новорічному столі

Тортик з меренги /Фото AI
Це справжній святковий десерт, який не лише вражає своїм виглядом, а й дарує ніжний смак. Ця солодка ялинка з меренги стане чудовим завершенням новорічного столу та приємно здивує ваших гостей. Готувати її просто, а результат — казковий!
Інгредієнти:
- 200 г холодних білків.
- 320 г цукру.
- Дрібка солі.
- Дрібка лимонної кислоти.
- 40 г кукурудзяного крохмалю.
- 250 г маскарпоне.
- 150 г вершків 33%.
- 10 г цукрової пудри (за бажанням можна не додавати).
- Ягоди або фрукти для начинки.
Приготування:
- У суху та чисту миску додаємо білки, сіль і лимонну кислоту.
- Збиваємо міксером на середній швидкості, поступово додаючи цукор порціями, до стійких піків (приблизно 5-7 хвилин).
- Додаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо на мінімальній швидкості до повного зʼєднання.
- Викладаємо меренгу на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо у розігрітій до 165 °С духовці протягом 25-30 хвилин.
- Остуджуємо меренгу на решітці.
- Для крему збиваємо маскарпоне, вершки та цукрову пудру до густої консистенції (2-3 хвилини).
- Наносимо крем на меренгу, посипаємо ягодами або шматочками фруктів.
- Ставимо торт у холодильник на 4-5 годин.
Торт найкраще зʼїсти у день приготування або наступного дня, щоб уникнути виділення сиропу, хоча це не вплине на його смак.
Спробуйте приготувати торт шоколадний на новорічний стіл.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні