ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Новорічний торт із меренги “Сніжна ялинка” з ніжним кремом і ягодами

Рецепти 16:09 - 28 грудня 2024

Легкий тортик не буде зайвим на новорічному столі

Новорічний торт із меренги “Сніжна ялинка” з ніжним кремом і ягодами

Тортик з меренги /Фото AI

Це справжній святковий десерт, який не лише вражає своїм виглядом, а й дарує ніжний смак. Ця солодка ялинка з меренги стане чудовим завершенням новорічного столу та приємно здивує ваших гостей. Готувати її просто, а результат — казковий!

Інгредієнти:

  • 200 г холодних білків.
  • 320 г цукру.
  • Дрібка солі.
  • Дрібка лимонної кислоти.
  • 40 г кукурудзяного крохмалю.
  • 250 г маскарпоне.
  • 150 г вершків 33%.
  • 10 г цукрової пудри (за бажанням можна не додавати).
  • Ягоди або фрукти для начинки.

Приготування:

  1. У суху та чисту миску додаємо білки, сіль і лимонну кислоту.
  2. Збиваємо міксером на середній швидкості, поступово додаючи цукор порціями, до стійких піків (приблизно 5-7 хвилин).
  3. Додаємо кукурудзяний крохмаль і збиваємо на мінімальній швидкості до повного зʼєднання.
  4. Викладаємо меренгу на деко, застелене пергаментом.
  5. Випікаємо у розігрітій до 165 °С духовці протягом 25-30 хвилин.
  6. Остуджуємо меренгу на решітці.
  7. Для крему збиваємо маскарпоне, вершки та цукрову пудру до густої консистенції (2-3 хвилини).
  8. Наносимо крем на меренгу, посипаємо ягодами або шматочками фруктів.
  9. Ставимо торт у холодильник на 4-5 годин.

Торт найкраще зʼїсти у день приготування або наступного дня, щоб уникнути виділення сиропу, хоча це не вплине на його смак.

Спробуйте приготувати торт шоколадний на новорічний стіл.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин