ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Меренгові кошики з кремом маскарпоне – ідеальний десерт для Новорічного столу

Рецепти 16:32 - 29 грудня 2024

Насолоджуйтеся цим десертом, що стане окрасою будь-якого столу

Меренгові кошики з кремом маскарпоне – ідеальний десерт для Новорічного столу

Меренгові кошики з маскарпоне та полуницей/Фото: AI

Цей ніжний і смачний десерт зникне з тарілки за лічені хвилини! З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 15 порцій.

Інгредієнти

  • 100 г білків (приблизно 3 яйця);
  • 160 г цукру;
  • дрібка солі;
  • дрібка лимонної кислоти;
  • 20 г крохмалю.
  • 250 г маскарпоне;
  • 100 г вершків 33 % (за бажанням);
  • 2 жмені полуниці (свіжої чи замороженої);
  • 50 г цукру.

Як приготувати

  1. Приготування меренги. Збивайте білки разом із дрібкою солі та лимонної кислоти на середній швидкості. Поступово додайте цукор і збивайте до утворення щільних піків (це займе близько 5 хвилин).
    Додайте крохмаль і на низькій швидкості міксера ретельно перемішайте до однорідності.
  2. Формування кошиків. Застеліть деко пергаментом. Духовку розігрійте до 160°C. Використовуйте кондитерський мішок для формування кошиків — так вони виглядатимуть акуратніше. Випікайте 25-30 хвилин, уважно стежачи, щоб вони не пересушились.
  3. Приготування крему. Полуницю (свіжу або напівзаморожену) збийте блендером із цукром. В окремій мисці збийте маскарпоне з вершками, після чого додайте полуничне пюре й знову збийте до однорідності.
  4. Оформлення десерту. Наповніть остиглі меренгові кошики кремом. Для прикраси можна додати свіжу полуницю, збиті вершки або інші улюблені фрукти.

"Мандаринки", що тануть у роті: швидкий рецепт смачної закуски на Новий рік.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин