Меренгові кошики з кремом маскарпоне – ідеальний десерт для Новорічного столу
Насолоджуйтеся цим десертом, що стане окрасою будь-якого столу

Меренгові кошики з маскарпоне та полуницей/Фото: AI
Цей ніжний і смачний десерт зникне з тарілки за лічені хвилини! З даної кількості інгредієнтів виходить приблизно 15 порцій.
Інгредієнти
- 100 г білків (приблизно 3 яйця);
- 160 г цукру;
- дрібка солі;
- дрібка лимонної кислоти;
- 20 г крохмалю.
- 250 г маскарпоне;
- 100 г вершків 33 % (за бажанням);
- 2 жмені полуниці (свіжої чи замороженої);
- 50 г цукру.
Як приготувати
- Приготування меренги. Збивайте білки разом із дрібкою солі та лимонної кислоти на середній швидкості. Поступово додайте цукор і збивайте до утворення щільних піків (це займе близько 5 хвилин).
Додайте крохмаль і на низькій швидкості міксера ретельно перемішайте до однорідності. - Формування кошиків. Застеліть деко пергаментом. Духовку розігрійте до 160°C. Використовуйте кондитерський мішок для формування кошиків — так вони виглядатимуть акуратніше. Випікайте 25-30 хвилин, уважно стежачи, щоб вони не пересушились.
- Приготування крему. Полуницю (свіжу або напівзаморожену) збийте блендером із цукром. В окремій мисці збийте маскарпоне з вершками, після чого додайте полуничне пюре й знову збийте до однорідності.
- Оформлення десерту. Наповніть остиглі меренгові кошики кремом. Для прикраси можна додати свіжу полуницю, збиті вершки або інші улюблені фрукти.
"Мандаринки", що тануть у роті: швидкий рецепт смачної закуски на Новий рік.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні