Справжнє імбирне печиво до свята: як приготувати таку випічку
Готувати його рекомендуємо разом із дітьми, щоб цілком насолодитися процесом

Рецепт справжнього імбирного печива на новорічний стіл / Фото: Freepik
Немає нічого більш затишного, ніж запах імбирного печива, що розноситься по дому в передсвятковий вечір.
Цей рецепт допоможе вам створити ароматну й ніжну випічку, яка стане прикрасою новорічного столу чи чудовим подарунком для близьких.
Усе, що вам потрібно – це прості інгредієнти й трохи натхнення.
Імбирне печиво – це не лише смакота, але й спосіб створити атмосферу свята вдома.
Завдяки поєднанню спецій, коричневого цукру й вершкового масла, кожен шматочок наповнений теплом і святковим духом.
А можливість прикрашати печиво глазур’ю перетворює його приготування на творчий процес, що можна розділити з родиною або друзями.
Інгредієнти
- борошно – 200 грамів;
- мелений імбир – 1 чайна ложка;
- молоко – 30 мілілітрів;
- цукор – 100 грамів;
- сода – ½ чайної ложки;
- мелена кориця – 1 чайна ложка;
- яйце – 1 шт.;
- вершкове масло – 100 грамів.
Покрокові інструкції
- У теплу вершкову масу додаємо цукор і збиваємо до однорідності, поки не утвориться легка кремоподібна текстура.
- Відокремте жовток від білка, додайте його до масляної суміші й перемішайте до гладкості.
- Порційно додавайте борошно, після чого всипте корицю, імбир і соду. Додайте молоко, замісіть м’яке, еластичне тісто. Відкладіть його у холодильник на 20 хвилин, аби воно стало більш щільним.
- Розкатайте тісто на товщину 5 мм. Виріжте заготовки за допомогою формочок або склянки.
- Деко застеліть пергаментом, викладіть печиво на невеликій відстані одне від одного. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 10 хвилин.
- Охолоджене печиво можна прикрасити глазур’ю чи кондитерськими фарбами за допомогою шприца.
Також рекомендуємо приготувати меренгові кошики з кремом маскарпоне.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!