Салат Сальвадора Далі: рецепт кулінарного витвору мистецтва
Це ідеальне поєднання буряка, капусти та м'яса

Салат Сальвадора Далі / Фото: instagram.com
Цей салат перенесе вас у світ гастрономічного сюрреалізму, де кожен інгредієнт працює як мазок пензля великого художника.
Соковитий буряк і хрумка червона капуста створюють насичений колір, а копчене м’ясо додає глибини смаку.
Легка, але вишукана заправка на основі вершків, лимонного соку та томатної пасти доповнює текстуру страви.
Сервіруйте салат на свіжому салаті айсберг для елегантного вигляду.
Ідеальний для ланчу з родиною або як оригінальна закуска для гостей, цей салат точно стане вашим кулінарним шедевром!
Інгредієнти
- Буряк (сирий) – 250 г
- Копчене м’ясо (курка або індичка) – 250 г
- Червона капуста – 340 г
- Вершки (густі, охолоджені) – 5 ст. л.
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Цибуля-шалот – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Каєнський перець – на смак
- Сіль – на смак
- Листя салату айсберг – для подачі
Покрокові інструкції
- Змішайте в мисці вершки, томатну пасту, цукор, дрібку каєнського перцю та порубану цибулю-шалот. Збивайте масу 3 хвилини, поки вона не стане світлою та легкою. Повільно влийте лимонний сік, збиваючи до однорідної консистенції.
- У великій мисці з’єднайте буряк, дрібно нарізану капусту та копчене м’ясо. Полийте салат приготованим соусом і перемішайте.
- Накрийте салат харчовою плівкою та залиште в холодильнику на 2 години. Це дозволить смакам краще змішатися.
- Вистеліть тарілку листям салату айсберг. Викладіть охолоджену суміш, посоліть і поперчіть на смак. Салат готовий до подачі!
Раніше був знайдений рецепт лінивих пельменів для фанатів дуже смачних страв.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!