Десерт із дитинства, як варіант частування на Новий рік
Покроковий відеорецепт приготування Десерт із дитинства: Чорнослив з горіхами в сметані та вершках

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Десерт із нашого дитинства... Чорнослив з горіхами в сметані та вершках.
Що треба: Порції - 3-4 креманки
- чорнослив - 200 г;
- горіхи - 70-100 г;
- вершки/сметана (жирні-33%) - 250- 300 г;
- цукрова пудра - за смаком;
- мʼята і какао - для декору.
Приготування:
Обовʼязково обрати смачний мʼясистий і якісний чорнослив. Чорнослив залити кипʼятком, щоб розмʼяк. Горішки підсушити на сухій сковорідці. В середину чорносливу покласти шматок горіха.
Збиваємо холодні вершки або сметану з цукровою пудрою до густоти.
...Я ще долала 2 ложки вершкового сиру (щоб не валявся в холодильнику, але це не обовʼязково).
В креманку викладаємо пошарово крем і чорнослив. Прикрашаємо гілочкою мʼяти і посипаємо какао або потертим шоколадом. Ставимо на 2-3 години в холодильник. Смачного.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!