"Наполеон" у склянці без випікання: повітряний легкий десерт з печива та вершків
Як приготувати неймовірно смачний десерт без випікання

"Наполеон" у склянці без випікання / Фото: Instagram @iriska_dimitrova
Якщо після свят не має бажання готувати, то цей десерт стане ідеальним варіантом без витрат час порадувати рідних смачним. Готуватиме за допомогою рецепту фудблогерки Іриски Дімітрової.
Інгредієнти:
- 300 г печива "Вушка"
Крем:
- 500 мл молока
- 120 г цукру
- 2 яйця
- 2 ст л борошна
- 60 г вершкового масла
- 20 г ванільного цукру
- 200 г вершків (33%)
*Інгредієнти приблизно на 8 порцій
Приготування:
- Для крему молоко з цукром доводимо до кипіння.
- В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо борошно. Перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок.
- Тоненькою цівкою вливаємо приблизно третину молока в яєчну масу, постійно помішуючи, щоб яйце не згорнулося.
- А потім цю масу переливаємо назад в молоко теж тоненькою цівкою і постійно помішуючи.
- На малому вогні, постійно помішуючи, доводимо крем до загустіння.
- Знімаємо з вогню, і в гарячий крем додаємо масло і ванільний цукор.
- Накриваємо крем плівкою в контакт дуже добре охолоджуємо.
- Охолоджені вершки збиваємо до стійких піків і вмішуємо в холодний крем.
- Печиво "вушка" перетворюємо на крихту за допомогою блендера.
- Збираємо десерт. В склянку почергово викладаємо шари: крихта, крем, крихта, крем, крихта, крем.
- В кінці посипаємо крихтою і за бажанням прикрашаємо мандаринкою.
- Залишаємо в холодильнику на декілька годин, а краще на ніч.
Смачного!
Раніше ми ділились секретом ідеальних млинців для сніданку: цей рецепт підійде і для новачків.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні