Домашній торт "Три склянки": смачний та ніжний
Можна приготувати пиріг три склянки на кефірі або молоці

Домашній торт "Три склянки"/Фото: ua.depositphotos.com
Торт Три склянки вже давно став класикою на кухнях наших мам і бабусь. Він готується просто, з доступних продуктів і не потребує кухонних ваг. Торт можна приготувати з насиченим масляним кремом із додаванням згущеного молока. Десерт виходить ніжним, повітряним і в міру солодким.
Інгредієнти:
- три яйця;
- склянку цукру;
- склянку борошна;
- склянку кефіру;
- чайну ложку соди.
Додатково для крему купіть 200 грамів вершкового масла і банку вареного згущеного молока.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Яйця та цукор збийте виделкою до світлої та пишної піни. Туди влийте кефір і додайте борошно. Продовжуйте збивати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок. Останньою додавайте соду, щоб її реакція з кефіром не закінчилася занадто рано.
Перелийте тісто у форму і випікайте близько 35 хвилин. Перевіряйте бісквіт шпажкою і за потреби — залиште ще в духовці. Якщо верх підрум'яниться надміру, то його можна накрити фольгою.
Коли бісквіт охолоне, розріжте його на два коржі. Збийте масло до пишності і потім по ложці додайте згущене молоко, продовжуючи збивати. Змастіть торт кремом і за бажанням прикрасьте.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!