ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Цей рецепт допоможе приготувати лате в домашніх умовах

Рецепти 06:00 - 18 січня 2025

Лате – це напій більше для тих, хто любить мінімум ноток кави та максимум насиченого молочного смаку

Як приготувати смачно лате в домашніх умовах / Фото: Freepik

Як приготувати смачно лате в домашніх умовах / Фото: Freepik

Якщо в еспресо мокіато молока зовсім трохи, то в лате його втричі більше.

Плюс молочна піна зверху. І для різноманітності серед ваших звичних чашок з кавою можна приготувати лате вдома. Це не складно. Всі подробиці знайдете нижче.

Для домашнього лате візьміть молоко 3,2% жирності, перед збиванням його потрібно буде підігріти. А після того, як ви зварили еспресо, процідіть. Подавати лате рекомендують в скляних високих чашках

Інгредієнти

  • Мелена кава – 2 ч. л.
  • Вода – 80 мл
  • Молоко 3,2% – 150-200 мл
  • Цукор і добавки – на смак

Спосіб приготування

  1. Зварити еспресо, відміряти 50 мл, процідити та відставити.
  2. Молоко підігріти до 30 градусів, збивати міксером понад 3 хвилини до утворення пористої піни.
  3. Підготовлене молоко злегка нагріти в мікрохвильовці, приблизно до 30-40 градусів.
  4. Підігріти високу чашку в мікрохвильовці або обдати її окропом. Вилити молоко з піною.
  5. Обережно по краю чашки або за допомогою леза ножа влити теплу каву.
  6. Залишки піни викласти на поверхню напою.

А до напою можна подати ідеальну закуску, яку розмітають за 1 хвилину.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин