Цей рецепт допоможе приготувати лате в домашніх умовах
Лате – це напій більше для тих, хто любить мінімум ноток кави та максимум насиченого молочного смаку

Як приготувати смачно лате в домашніх умовах / Фото: Freepik
Якщо в еспресо мокіато молока зовсім трохи, то в лате його втричі більше.
Плюс молочна піна зверху. І для різноманітності серед ваших звичних чашок з кавою можна приготувати лате вдома. Це не складно. Всі подробиці знайдете нижче.
Для домашнього лате візьміть молоко 3,2% жирності, перед збиванням його потрібно буде підігріти. А після того, як ви зварили еспресо, процідіть. Подавати лате рекомендують в скляних високих чашках
Інгредієнти
- Мелена кава – 2 ч. л.
- Вода – 80 мл
- Молоко 3,2% – 150-200 мл
- Цукор і добавки – на смак
Спосіб приготування
- Зварити еспресо, відміряти 50 мл, процідити та відставити.
- Молоко підігріти до 30 градусів, збивати міксером понад 3 хвилини до утворення пористої піни.
- Підготовлене молоко злегка нагріти в мікрохвильовці, приблизно до 30-40 градусів.
- Підігріти високу чашку в мікрохвильовці або обдати її окропом. Вилити молоко з піною.
- Обережно по краю чашки або за допомогою леза ножа влити теплу каву.
- Залишки піни викласти на поверхню напою.
А до напою можна подати ідеальну закуску, яку розмітають за 1 хвилину.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!