Сир брі в листковому тісті: рецепт тягучої, ароматної закуски
Перед приготуванням сир потрібно добре охолодити, а готове тісто максимально розморозити

Сир брі в листковому тісті / Фото: cooking.nytimes.com
Сир брі – це смачно просто так, а коли піддати його запіканню в листковому тісті, він перетворюється на щось вишукане.
Автори рецепта радять взяти малиновий або вишневий джем, імбирний або апельсиновий мармелад.
М'яку корочку у брі потрібно обрізати, так сир краще з'єднається з ягідним або фруктовим доповненням.
Інгредієнти
- 200 г сир брі;
- упаковка листкового тіста;
- 2 ст. л. густого джему;
- 1 збите яйце з 1 ст. л. води;
- 1 ст. л. цукру (за бажанням).
Як приготувати
- Духовку розігрійте до 200 градусів. Зріжте з брі білу шкірку.
- Розкачайте охолоджене тісто завтовшки 0,5 см у квадрат. Розкачане тісто перекладіть на деко, застелене пергаментним папером.
- Помістіть брі в центр квадрата тіста, а потім розподіліть джем зверху сиру. Оберніть кутами тіста сир, щоб тісто повністю не покривало брі.
- Змастіть брі яєчною сумішшю. Важливо не змащувати низ, інакше підгорить.
- Випікати від 35 до 45 хвилин, доки тісто не стане золотаво-коричневим. Дати охолонути, але подавати теплим.
Також приготуйте курячі котлети з маслом та сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні