Пиріг "Невидимий" з грушами: рецепт для тих, хто любить повітряні десерти
Невидимий він тому, що в ньому практично немає тіста

Рецепт пирога з грушею / Фото: instagram.com
Пиріг скоріше нагадує ніжне грушеве суфле. Знадобляться міцні та не дуже соковиті груші, зовсім небагато борошна і хороше вершкове масло.
Багато хто вважає його вигадкою французів, але насправді його придумали в Італії сестри Сімілі, відомі по всьому світу майстрині випічки.
Якщо для вас важливо, щоб десерт був з мінімумом тіста, то пиріг "Невидимий" для вас.
Інгредієнти
- 4 яйця
- 100 г цукру
- 40 г вершкового масла
- 200 мл молока
- сіль
- 1 ч. л. ванільного екстракту (якщо немає, то візьміть ванілін або ванільний цукор)
- 140 г борошна
- 6 груш
Спосіб приготування
- Яйця кімнатної температури збити з дрібкою солі. Поступово ввести цукор і збити до пишної маси.
- Додати розтоплене, охолоджене масло, потім молоко і ванільний екстракт. Потім ввести борошно. Тісто виходить рідке.
- Груші очистити від шкірки, видалити серцевину. Нарізати тонкими скибочками або натерти на тертці для капусти. Додати в тісто, акуратно перемішати.
- Форму змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном.
- Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці близько 45 хвилин. За 30 хвилин випікання, накрити пиріг фольгою.
Також рекомендуємо шоколадно-бананові оладки з медовим акцентом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні