Фінський пиріг з чорницею: найніжніше застосування ягоди
Його особливість у тому, що він замішується на пшеничному та житньому борошні

Фінський чорничний пиріг / Фото: instagram.com
Ймовірно, це один з найвідоміших пирогів Фінляндії.
Фіни називають його Mustikkapiirakka. Особливість: ця випічка складається з двох видів борошна – пшеничного і житнього, що робить її смак особливим.
Ну й чорниця. Якщо хочете отримати справді смачний фінський пиріг, її треба багато.
Отже, спробуйте приготувати це чорничне диво – воно точно увійде до списку ваших улюблених десертів із чорницею.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно 100 г
- Житнє борошно – 100 г
- Цукор або цукрова пудра – 200 г
- Вершкове масло – 150 г
- Яйце – 2 шт.
- Чорниця – 400 г
- Сметана – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 г
Спосіб приготування
- Збити розм'якшене вершкове масло з 150 г цукру. Додати яйце.
- Змішати борошно з розпушувачем, просіяти в миску і замісити однорідне тісто.
- Розкачати і розподілити тісто по формі, зробити бортики заввишки 2-3 см. Наколоти тісто виделкою.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин.
- Збити сметану з цукром і ваніліном. Додати яйце і знову збити. Маса має бути однорідною.
- Викласти чорницю, перемішати. Залити чорничну начинку на основу. Запікати пиріг ще 30 хвилин. Останні 10 хвилин потрібно зменшити температуру до 180 градусів.
Також читайте, як приготувати найсмачнішу сирну запіканку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні