ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пиріжки з капустою на кефірі

Рецепти 14:00 - 18 січня 2025

Найсмачніше, якщо капуста для начинки буде дрібно нашаткована

Пиріжки з капустою на кефірі / Фото: instagram.com

Пиріжки з капустою на кефірі / Фото: instagram.com

Звісно, можна зайти в магазин і купити вже готові пиріжки з капустою.

Але задоволення ми отримуємо, коли вони з'являються з-під наших рук.

Ми самі вибираємо, яка і скільки буде начинки в пиріжках, вибираємо вид тіста.

Інгредієнти

  • Кефір – 130 г
  • Борошно – 270 г (може знадобиться більше)
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 40 г
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 4 г
  • Розпушувач – 7 г

Для начинки

  • Капуста – 400 г
  • Цибуля, кріп, сіль, перець – на смак
  • Кунжут – на смак

Спосіб приготування

  1. У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, сіль.
  2. До кефіру додати яйце, цукор, олію, змішати до однорідності.
  3. З'єднати обидві суміші й замісити м'яке тісто. Якщо тісто сухе, додати кефір. Якщо занадто рідке – борошно.
  4. Накрити плівкою і залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.
  5. Для начинки капусту нашаткувати, цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії. Довести до смаку спеціями.
  6. Поверхню посипати борошном. Тісто розділити на 14 рівних частин.
  7. З кожної частини розкачати корж завтовшки 3-4 мм, покласти начинку, сформувати пиріжок.
  8. Змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.
  9. Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин до зарум'янювання.

Також читайте, як приготувати рис з овочами за рецептом з фудблогу.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин