Пиріжки з капустою на кефірі
Найсмачніше, якщо капуста для начинки буде дрібно нашаткована

Пиріжки з капустою на кефірі / Фото: instagram.com
Звісно, можна зайти в магазин і купити вже готові пиріжки з капустою.
Але задоволення ми отримуємо, коли вони з'являються з-під наших рук.
Ми самі вибираємо, яка і скільки буде начинки в пиріжках, вибираємо вид тіста.
Інгредієнти
- Кефір – 130 г
- Борошно – 270 г (може знадобиться більше)
- Яйце – 2 шт.
- Олія – 40 г
- Цукор – 10 г
- Сіль – 4 г
- Розпушувач – 7 г
Для начинки
- Капуста – 400 г
- Цибуля, кріп, сіль, перець – на смак
- Кунжут – на смак
Спосіб приготування
- У глибоку миску просіяти борошно, розпушувач, сіль.
- До кефіру додати яйце, цукор, олію, змішати до однорідності.
- З'єднати обидві суміші й замісити м'яке тісто. Якщо тісто сухе, додати кефір. Якщо занадто рідке – борошно.
- Накрити плівкою і залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.
- Для начинки капусту нашаткувати, цибулю дрібно нарізати, обсмажити на олії. Довести до смаку спеціями.
- Поверхню посипати борошном. Тісто розділити на 14 рівних частин.
- З кожної частини розкачати корж завтовшки 3-4 мм, покласти начинку, сформувати пиріжок.
- Змастити збитим яйцем, посипати кунжутом.
- Випікати за температури 180 градусів 20-25 хвилин до зарум'янювання.
Також читайте, як приготувати рис з овочами за рецептом з фудблогу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні