Французький цибулевий соус: підійде до м’яса, риби, пасти та овочів
Він має ідеальний смак

Фото: pexels
Соус на основі цибулі дуже смачний. Він має приємний солодкуватий присмак. Чудово підходить до різних страв.
Що треба:
- Вершкове масло — 2 ст. ложки
- Оливкова олія — 1 ст. ложка
- Жовта цибуля — 2 середні головки (дрібно нарізана)
- Вершковий сир — ½ упаковки (близько 110 г), розм'якшений
- Сметана — ¼ склянки
- Майонез — ¼ склянки
- Пармезан — ¼ склянки (свіжонатертий)
- Чорний мелений перець — ¼ ч. ложки (або за смаком)
- Свіжа шніт-цибуля — 1 ч. ложка (дрібно нарізана)
Приготування:
Розігрійте вершкове масло та оливкову олію в широкій сковороді на середньому вогні до появи бульбашок (приблизно 1-2 хвилини). Додайте нарізану цибулю і почніть обсмажувати її, періодично помішуючи. Готуйте цибулю, доки вона не стане м'якою і карамелізованою (близько 20-25 хвилин).
У глибокій мисці змішайте вершковий сир, сметану, майонез, пармезан і чорний перець. Розмішайте масу до однорідної консистенції. Додайте карамелізовану цибулю в сирну суміш і ретельно перемішайте.
Перекладіть соус у контейнер і відправте в холодильник на 1 годину, щоб він настоявся. Перед подачею прикрасьте нарізаною шніт-цибулею.
Раніше ми писали про те, як приготувати печінковий торт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!