ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Печеня в горщиках: неймовірна ідея ситного обіду чи вечері для всієї родини

Рецепти 16:40 - 17 січня 2025

Основна страва і гарнір в одному

Печеня в горщиках: неймовірна ідея ситного обіду чи вечері для всієї родини

Печеня в горщиках/Фото: blog.f.ua

Печеня в горщиках — вже в самій назві цієї страви відчувається милий серцю затишок, звабливий аромат ніжного м'яса і соковитих овочів. Печеня по-домашньому добре тим, що це і основна страва, і гарнір в одному. Вам не потрібно морочитися і готувати щось окремо, хіба що доповнити порцію свіжою зеленню.

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 500 г м’яса(філе курки чи індички)
  • 150 г моркви
  • 150 г цибулі
  • сіль, мелений перець, суміш спецій до картоплі, суміш спецій до курки
  • 5 ст.л томату
  • 100 г сметани
  • 40 г борошна
  • 1,5 л води

Приготування:

  • в велику посудину вкиньте нарізане невеликими шматками куряче або індиче філе, нарізану невеликими кубиками картоплю і моркву, та цибулю. Додайте спеції — суміш спецій до курки та суміш спецій до картоплі та все гарно вимішайте
  • перекладіть в горщики. Можна взяти один великий горщик. Викладаємо так, щоб заповнити 3/4 усього горщика, але не викладайте до самого верху
  • тепер робимо суміш для заливки. В тарілку вкиньте томат, сметану, сіль, перець, додайте трішки борошна, влийте води і гарно розмішайте. Залийте в горщики стільки щоб покрити овочі, але не більше
  • закрийте кришкою, і переставте горщики на деко — щоб вода яка стікатиме, не розтікалась по всій духовці. Ставимо в духовку, при 180-200С готуємо 60 хв. Перед подачею присипте зеленню і готово. Всім смачного.

Без зайвих клопотів та брудного посуду: рис із курячими стегнами в рукаві

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин