Печеня в горщиках: неймовірна ідея ситного обіду чи вечері для всієї родини
Основна страва і гарнір в одному

Печеня в горщиках/Фото: blog.f.ua
Печеня в горщиках — вже в самій назві цієї страви відчувається милий серцю затишок, звабливий аромат ніжного м'яса і соковитих овочів. Печеня по-домашньому добре тим, що це і основна страва, і гарнір в одному. Вам не потрібно морочитися і готувати щось окремо, хіба що доповнити порцію свіжою зеленню.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 500 г м’яса(філе курки чи індички)
- 150 г моркви
- 150 г цибулі
- сіль, мелений перець, суміш спецій до картоплі, суміш спецій до курки
- 5 ст.л томату
- 100 г сметани
- 40 г борошна
- 1,5 л води
Приготування:
- в велику посудину вкиньте нарізане невеликими шматками куряче або індиче філе, нарізану невеликими кубиками картоплю і моркву, та цибулю. Додайте спеції — суміш спецій до курки та суміш спецій до картоплі та все гарно вимішайте
- перекладіть в горщики. Можна взяти один великий горщик. Викладаємо так, щоб заповнити 3/4 усього горщика, але не викладайте до самого верху
- тепер робимо суміш для заливки. В тарілку вкиньте томат, сметану, сіль, перець, додайте трішки борошна, влийте води і гарно розмішайте. Залийте в горщики стільки щоб покрити овочі, але не більше
- закрийте кришкою, і переставте горщики на деко — щоб вода яка стікатиме, не розтікалась по всій духовці. Ставимо в духовку, при 180-200С готуємо 60 хв. Перед подачею присипте зеленню і готово. Всім смачного.
Без зайвих клопотів та брудного посуду: рис із курячими стегнами в рукаві
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні