Найпростіша вечеря за 1 годину: потрібна склянка рису і жменька фаршу
Рецепт смачних лінивих голубців, які точно здивують сімʼю

Як приготувати ліниві голубці/Фото: istockphoto
Час — дорогоцінний інструмент. Якщо сьогодні не має бажання стояти годинами біля плити, але хочеться чогось смачного і ситного, рекомендуємо приготувати ліниві голубці. Зусиль витратите значно менше, а результат вас вразить.
Інгредієнти:
- рис — 1 склянка;
- фарш — 600-700 г;
- капуста — 1 шт;
- морква — 2 шт;
- цибуля — 2 шт;
- сіль, спеції;
- сметана;
- томатна паста;
- кріп
Приготування:
Спершу потрібно добре промити рис, залити водою та відварити до готовності. Зварений та охолоджений рис змішуємо з фаршем. На деякий час відставляємо.
Далі варто почистити цибулю та моркву, ріжемо кубиками та натираємо овоч на тертці. Готуємо засмажку з олією цибулею та морквою.
Поки овочі смажаться, нарізаємо дрібно капусту. Змішуємо її з засмажкою та додаємо до фаршу з рисом. Не забудьте додати сіль та трішки спецій до смаку.
Всю суміш потрібно добре вимішати, а далі можна формувати кульки та викладати їх у форму для запікання.
Щоб приготувати соус для голубців, слід змішати в окремій мисці сметану з томатною пастою, додати сіль та розвести окропом.
Заливаємо готовим соусом голубці та відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при 180 градусах.
Готові голубці можна посипати ще кропом. Смачного!
Без зайвих клопотів та брудного посуду: рис із курячими стегнами в рукаві
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!