Запечена курка з травами та часником у вині: ароматна насолода
Насолоджуйтеся смачною куркою, яка вдало поєднує аромати трав та вина

Запечена курка з травами та часником у вині/Фото: AI
Смажена курка з травами та часником у вині — це ароматна, соковита і надзвичайно смачна страва, яка стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу чи повсякденного обіду. Поєднання трав, часнику та білого вина робить смак курки особливо багатим та глибоким. Вона виходить ніжною всередині і з хрусткою скоринкою зовні.
Інгредієнти:
- 1 середнє курча (приблизно 1.5 кг).
- 1 лимон.
- 3 гілочки тим'яну і розмарину.
- 4 зубчики часнику.
- сіль, перець за смаком.
- 200 мл білого сухого вина.
- 1 ст. л. оливкової олії чи вершкового масла.
- Зелень за смаком.
Готування:
- Помістіть в курячу порожнину цедру лимона, гілочки тим'яну та розмарину, 2 зубчики часнику. Приправте курку сіллю і перцем за смаком. Зв’яжіть курячі ніжки.
- Додайте в чашу вина, лимонний сік, решту часнику, гілочку тим'яну та розмарину.
- Вставте деко CooK & Crisp в нижнє положення в чашу.
- Рівномірно нанесіть масло на курячу шкіру. Наріжте решту зелені та посипте нею курку. Добре приправте сіллю і перцем.
- Закрийте кришку та переведіть перемикач у положення “скороварка”. Встановіть температуру на 180°C і час на 40 хвилин. Натисніть
- Коли курка досягне температури 75°C, вийміть її, накрийте фольгою та дайте відпочити 10-15 хвилин.
- Якщо готуєте у духовці, смажте курку 40-50 хвилин при температурі 180°C на режимі верх-низ. Останні 10 хвилин на режимі конвекції.
Простіше не буває: новий рецепт швидких гарячих бутербродів.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні