ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечена курка з травами та часником у вині: ароматна насолода

Рецепти 13:54 - 18 січня 2025

Насолоджуйтеся смачною куркою, яка вдало поєднує аромати трав та вина

Запечена курка з травами та часником у вині: ароматна насолода

Запечена курка з травами та часником у вині/Фото: AI

Смажена курка з травами та часником у вині — це ароматна, соковита і надзвичайно смачна страва, яка стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу чи повсякденного обіду. Поєднання трав, часнику та білого вина робить смак курки особливо багатим та глибоким. Вона виходить ніжною всередині і з хрусткою скоринкою зовні.

Інгредієнти:

  • 1 середнє курча (приблизно 1.5 кг).
  • 1 лимон.
  • 3 гілочки тим'яну і розмарину.
  • 4 зубчики часнику.
  • сіль, перець за смаком.
  • 200 мл білого сухого вина.
  • 1 ст. л. оливкової олії чи вершкового масла.
  • Зелень за смаком.

Готування:

  1. Помістіть в курячу порожнину цедру лимона, гілочки тим'яну та розмарину, 2 зубчики часнику. Приправте курку сіллю і перцем за смаком. Зв’яжіть курячі ніжки.
  2. Додайте в чашу вина, лимонний сік, решту часнику, гілочку тим'яну та розмарину.
  3. Вставте деко CooK & Crisp в нижнє положення в чашу.
  4. Рівномірно нанесіть масло на курячу шкіру. Наріжте решту зелені та посипте нею курку. Добре приправте сіллю і перцем.
  5. Закрийте кришку та переведіть перемикач у положення “скороварка”. Встановіть температуру на 180°C і час на 40 хвилин. Натисніть
  6. Коли курка досягне температури 75°C, вийміть її, накрийте фольгою та дайте відпочити 10-15 хвилин.
  7. Якщо готуєте у духовці, смажте курку 40-50 хвилин при температурі 180°C на режимі верх-низ. Останні 10 хвилин на режимі конвекції.

Простіше не буває: новий рецепт швидких гарячих бутербродів.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин