ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Флорентійський салат нашвидкоруч: варто спробувати

Рецепти 08:00 - 25 січня 2025

Це страва, яка перетворить ваш звичайний обід на витончене задоволення

Флорентійський салат / Фото: instagram.com

Флорентійський салат / Фото: instagram.com

Листя шпинату та руколи створюють основу, яка вражає свіжістю і легкістю.

Делікатна пармська шинка, обсмажена до хрусткої скоринки, додає нотку пікантності, а золотисті грінки надають приємної текстури.

Головний акцент — насичена заправка з жовтків, вершкового масла, оцту та гірчиці, яка об’єднує всі інгредієнти в єдину смакову мелодію, доповнену легкими пряними нотками естрагону.

Інгредієнти

  • Яйця – 5 шт.
  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Пармська шинка – 90 г
  • Несолодкі білі булочки – 2 шт.
  • Вершкове масло – 75 г
  • Гірчиця – 1/2 ч. л.
  • Білий винний оцет – 1/2 ст. л.
  • Подрібнений естрагон – 2 ст. л.
  • Суміш шпинату і руколи – 225 г
  • Сіль на смак

Спосіб приготування

  1. Відваріть яйця. Остудіть, очистіть, розріжте на четвертинки.
  2. Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотавої скоринки, викладіть на паперовий рушник.
  3. Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій же сковороді до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  4. Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопити вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. Наприкінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
  5. Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, полийте приготованим соусом. Подавайте салат одразу після приготування.

Також спробуйте пиріжки з капустою на кефірі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин