Флорентійський салат нашвидкоруч: варто спробувати
Це страва, яка перетворить ваш звичайний обід на витончене задоволення

Флорентійський салат / Фото: instagram.com
Листя шпинату та руколи створюють основу, яка вражає свіжістю і легкістю.
Делікатна пармська шинка, обсмажена до хрусткої скоринки, додає нотку пікантності, а золотисті грінки надають приємної текстури.
Головний акцент — насичена заправка з жовтків, вершкового масла, оцту та гірчиці, яка об’єднує всі інгредієнти в єдину смакову мелодію, доповнену легкими пряними нотками естрагону.
Інгредієнти
- Яйця – 5 шт.
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Пармська шинка – 90 г
- Несолодкі білі булочки – 2 шт.
- Вершкове масло – 75 г
- Гірчиця – 1/2 ч. л.
- Білий винний оцет – 1/2 ст. л.
- Подрібнений естрагон – 2 ст. л.
- Суміш шпинату і руколи – 225 г
- Сіль на смак
Спосіб приготування
- Відваріть яйця. Остудіть, очистіть, розріжте на четвертинки.
- Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотавої скоринки, викладіть на паперовий рушник.
- Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій же сковороді до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
- Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопити вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. Наприкінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
- Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, полийте приготованим соусом. Подавайте салат одразу після приготування.
Також спробуйте пиріжки з капустою на кефірі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні