Куряче філе в кокосовому молоці: готується за хвилини
Глибину страви розкриває свіжий сік лайма та терта цедра, які додають соусу ледь помітного цитрусового акценту

Куряче філе в кокосовому молоці / Фото: instagram.com
Справжній секрет цієї страви — це соус, який зачаровує своєю глибиною.
Легкий аромат часнику й ніжна текстура вершкового масла роблять кожен ковток витонченим, а подрібнена кінза додає зеленого аромату, що переносить вас у тропіки.
Ця страва звучить як оркестр: соковите філе — це основна мелодія, кокосовий соус — бархатні акорди, а цитрусовий акцент — несподіваний, але ідеальний фінал.
Подавайте із розсипчастим рисом або паровими овочами — і ви отримаєте вишуканий гастрономічний момент, який точно залишиться у вашій пам’яті!
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля – 1/2
- Часник – 2 зуб.
- Курячий бульйон – 200 мл
- Лайм – 1/2
- Коричневий цукор – 2 ч. л.
- Кокосове молоко – 250 мл
- Кінза – пучок
- Оливкова олія і вершкове масло
- Сіль перець
Спосіб приготування
- Куряче філе розрізати уздовж навпіл. Можна його злегка відбити. Посолити, поперчити з двох боків.
- Цибулю дрібно нашаткувати. Натерти цедру лайма і вичавити сік.
- У сковороді розігріти оливкову олію і вершкове масло й обсмажити філе на високому вогні по 1 хвилині з кожного боку.
- Прибрати філе на тарілку.
- Зменшити вогонь до середнього і додати в сковороду цибулю. Коли вона стане м'якою, вичавити часник.
- Обсмажити до приємного запаху часнику. Додати цукор, влити бульйон.
- Коли він закипить, додати сік і цедру лайма. Дати покипіти 5 хвилин.
- Влити кокосове молоко і готувати 5 хвилин на повільному вогні, доки не загусне. Посолити, поперчити на смак.
- Наприкінці додати куряче філе і дати йому дійти в соусі 2-4 хвилини.
- Вимкнути вогонь і додати рубану кінзу.
А ще зверніть увагу на пиріжки з капустою на кефірі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!