ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Лумаконі із сирною чи м'ясною начинкою

Рецепти 14:00 - 25 січня 2025

Це ідеальна страва для всієї родини: корисна, смачна та легка у приготуванні

Таку страву ви ще точно не готували / Фото: instagram.com

Таку страву ви ще точно не готували / Фото: instagram.com

Завдяки своїй формі ці великі "черепашки" ідеально утримують начинку, дозволяючи створювати страви, які вражають не лише смаком, але й користю.

Сирна начинка з рикоти та шпинату — це джерело кальцію, білків і вітамінів, особливо корисних для підтримки здоров’я кісток та імунітету.

Шпинат додає залізо та антиоксиданти, що робить страву легкою та поживною.

М’ясна ж начинка з обсмаженими овочами, багатими на клітковину, ідеально підходить для тих, хто шукає ситний і збалансований варіант.

Інгредієнти

  • Макарони лумаконі – 250 г
  • Томатна паста – 100 мл
  • Вода – 300 мл
  • Сир чеддер – 200 г сиру

Для м'ясної начинки

  • Фарш (будь-який) – 200 г
  • Цибуля – 1/2
  • Морква – 1/2
  • Спеції, сіль на смак

Для сирної начинки

  • Рикота – 250 г
  • Шпинат – 100 г шпинат
  • Спеції, сіль на смак

Спосіб приготування

  1. Для м'ясної начинки обсмажити овочі й м'ясо. Можна додати трохи томатної пасти. Посолити, поперчити.
  2. Для сирної начинки розморозити шпинат, додати рикоту, спеції та сіль. Перемішати.
  3. Відварити лумаконі, дати стекти воді, викласти у форму.
  4. Начинити фаршем чи сирною начинкою. Залити водою і томатною пастою.
  5. Запікати 20 хвилин за 180 градусів. Прикрасити сиром.

А ще можна приготувати смачні пиріжки з капустою на кефірі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин