Лумаконі із сирною чи м'ясною начинкою
Це ідеальна страва для всієї родини: корисна, смачна та легка у приготуванні

Таку страву ви ще точно не готували / Фото: instagram.com
Завдяки своїй формі ці великі "черепашки" ідеально утримують начинку, дозволяючи створювати страви, які вражають не лише смаком, але й користю.
Сирна начинка з рикоти та шпинату — це джерело кальцію, білків і вітамінів, особливо корисних для підтримки здоров’я кісток та імунітету.
Шпинат додає залізо та антиоксиданти, що робить страву легкою та поживною.
М’ясна ж начинка з обсмаженими овочами, багатими на клітковину, ідеально підходить для тих, хто шукає ситний і збалансований варіант.
Інгредієнти
- Макарони лумаконі – 250 г
- Томатна паста – 100 мл
- Вода – 300 мл
- Сир чеддер – 200 г сиру
Для м'ясної начинки
- Фарш (будь-який) – 200 г
- Цибуля – 1/2
- Морква – 1/2
- Спеції, сіль на смак
Для сирної начинки
- Рикота – 250 г
- Шпинат – 100 г шпинат
- Спеції, сіль на смак
Спосіб приготування
- Для м'ясної начинки обсмажити овочі й м'ясо. Можна додати трохи томатної пасти. Посолити, поперчити.
- Для сирної начинки розморозити шпинат, додати рикоту, спеції та сіль. Перемішати.
- Відварити лумаконі, дати стекти воді, викласти у форму.
- Начинити фаршем чи сирною начинкою. Залити водою і томатною пастою.
- Запікати 20 хвилин за 180 градусів. Прикрасити сиром.
А ще можна приготувати смачні пиріжки з капустою на кефірі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!